G4Media.ro

Noțiunile de management financiar, esențiale pentru dezvoltarea unei afaceri internațional (P)

Noțiunile de management financiar, esențiale pentru dezvoltarea unei afaceri internațional (P)

Lipsurile în materie de educație financiară reprezintă una dintre principalele probleme cu care se confruntă managerii și antreprenorii români, conducând la eșecul afacerilor în primii ani de activitate. Acest aspect este cu atât mai important dacă ne raportăm la inovațiile tehnologice din sectorul serviciilor financiare, cum ar fi criptomonedele, tehnologia blockchain sau algoritmii de machine learning folosiți în evaluarea riscurilor.

Participarea la un program de Executive MBA, susținut de profesori cu experiență internațională, le oferă celor interesați posibilitatea de a-și acoperi aceste lipsuri și de a dobândi o bază solidă de cunoștințe de business, actualizate la contextul global. 

Diploma de EMBA a câștigat o importanță crescută în ultimii ani, potrivit Prof. Kwok Chuck, profesor de management financiar în cadrul programului Executive MBA Bucharest oferit de WU Executive Academy. 

„Având în vedere constrângerile de timp, formatul de EMBA le permite studenților să își păstreze locul de muncă și să învețe în același timp competențe importante în domeniul afacerilor. Cunoștințele pe care le dobândesc îi vor ajuta să avanseze în carieră și să îmbunătățească performanța firmelor”, afirmă Prof. Kwok Chuck. 

În cadrul modulului Advanced Financial Management pe care acesta îl predă, studenții de EMBA învață abilități esențiale managerilor de afaceri internaționale, cum ar fi să elaboreze strategii de reducere a riscului valutar pentru companii, să identifice posibile surse de finanțare pe piețele globale sau să listeze acțiuni pe piețele bursiere străine.

În opinia sa, cu toate că pandemia ne-a învățat să interacționăm online mai eficient, acest lucru nu este suficient pentru a cultiva relații și a crea rețele profesionale, iar aceste două aspecte sunt extrem de importante la nivel executiv. Prin urmare, consideră că predarea la clasă va rămâne în continuare preponderentă într-un program de EMBA de prestigiu, chiar dacă acesta va încorpora și unele sesiuni online. „Unicitatea unei experiențe de EMBA este dată de studenții de top, cu experiențe practice și de interacțiunea de la clasă”, susține Prof. Kwok Chuck.

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală și de Est și singurul care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internațională – EQUIS, AMBA și AACSB, deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din lume. Programul, care va începe în luna noiembrie a acestui an, se va desfășura part – time, pe parcursul a 16 luni, cursanții având ocazia să lucreze cu profesori internaționali de la WU și alte universități de elită.

Informații complete sunt disponibile pe WU Executive Academy.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează