G4Media.ro

Norvegia ar putea trimite tancuri Leopard în Ucraina (presa de la Oslo)

Sursa foto: Wikimedia Commons / Fric.matej

Norvegia ar putea trimite tancuri Leopard în Ucraina (presa de la Oslo)

Guvernul norvegian ia în considerare posibilitatea de a trimite o parte din tancurile sale Leopard 2, de fabricație germană, în Ucraina, au relatat marți seara ziarele norvegiene Aftenposten și Dagens Naeringsliv, transmite The Guardian.

Însă nu a fost luată încă nicio decizie de a trimite tancurile grele de luptă, potrivit fiecăruia dintre ziare, care citează surse anonime familiare cu deliberarea.

Norvegia, membră NATO, care la rândul ei se învecinează cu Rusia, ar putea contribui cu patru sau opt dintre cele 36 de tancuri Leopard 2 ale țării, potrivit Dagens Naeringsliv.

Reamintim că autoritățile germane intenționează să trimită tancurile lor de luptă principale Leopard 2 în Ucraina, precum și să permită furnizarea de tancuri către alte țări, relatează Spiegel, citând surse. Totodată, SUA ar fi dispuse să trimită tancuri Abrams Kievului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Bob cu bob se face tancul.

  2. Tic tac tic tac…

  3. Sa le trimitem și noi arme, sa-i ajutam pe na2isti ucrani, sa le mulțumim ca ne- au furat tacit Bucovina și Cetatea Alba !? Zic sa le trimitem rachete, dar lansate sa ajungă mai repede la Kiev! Tuvăn gură și pe voi și pe ei, de tra. datori !

  4. Excelent! Asta va face ca Rusia să nu poată invada Ucraina in continuare.
    Putin va putea apela la bomba nucleară pentru invazie, lucru inacceptabil la nivel internațional, acțiune ce va justifica intervenția NATO pentru restabilirea granițelor recunoscute international.
    Această escaladare va duce si fie la blocarea ajutorului chinez, fie la interzicerea produselor chinezești in UE si SUA!