G4Media.ro

Norica Nicolai: Istoria profesională a lui Lazăr se află într-o mapă/ Ce…

Norica Nicolai: Istoria profesională a lui Lazăr se află într-o mapă/ Ce dezvăluia mapa profesională a lui Nicolai: În 1988 a fost sancționată pentru că un om a fost condamnat pe nedrept. În 1991 a reprezentat interesele unui cetățean, deși era procuror

În 1988, când era procuror, Norica Nicolai (pe atunci Norica Clinci) a fost sancționată cu avertisment de Inspecția judiciară întrucât a trimis în judecată o persoană care nu avusese nicio legătură cu faptele investigate. Totodată, acesteia i s-a imputat faptul că nu a făcut nimic pentru stabilirea adevăratului vinovat. Mai mult, Nicolai a fost acuzată și de un conflict de interese, comis la începutul anilor ’90, tot când era procuror.

În ultimele zile, Norica Nicolai a fost una din vocile care au comentat activitatea de până în 1990 a procurorului general Augustin Lazăr, pe fondul acuzațiilor aduse lui Lazăr de Antena 3 și alte canale media apropiate cercului puterii.

„Istoria profesională a domnului Lazăr trebuie să existe undeva în Parchetul general, tot într-o mapă. Tot ce pot spune, din dezbaterea publică, este că prezenţa sa în fruntea comisiei pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Aiud este, pentru mine, ca jurist, mai mult decît discutabilă”, arăta, în context, Norica Nicolai, potrivit Cotidianul.ro

Însă mapa profesională a Noricăi Nicolai scoate la iveală lucruri interesante despre activitatea sa ca procuror înainte de 1990. Dezvăluirile datează din anul 2008, ele fiind aduse la lumină de președintele, Traian Băsescu.

La acea vreme, șeful statului a obținut mapa profesională a Noricăi Nicolai. Pe baza documentului, Băsescu și-a justificat refuzul de a o numi pe Norica Nicolai în funcția de ministru al Justiției, pentru care aceasta din urmă beneficia de sprijinul premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Mai jos, acuzațiile aduse Noricăi Nicolai, extrase din comunicatul de presă remis în ianuarie 2008 de Administrația Prezidențială:

 • Astfel, în anul 1987, doamna Norica Nicolai (fostă Norica Clinci), procuror la Procuratura locală Olteniţa, judeţul Călăraşi, a instrumentat un dosar penal, în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată şi încarcerată.
 • După condamnare, poliţia a descoperit adevăratul vinovat.
 • Persoana vinovată şi persoana nevinovată aveau aceleaşi nume şi prenume, dar restul datelor de stare civilă erau diferite.
 • În loc să facă demersuri pentru achitarea primei persoane şi punerea sub acuzare a celei de a doua persoane, în condiţiile legii, doamna Nicolai a modificat mandatul de arestare al persoanei nevinovate, fără să declanşeze începerea urmăririi penale şi un nou proces pentru persoana vinovată.
 • În acest mod, făptuitorul real nu a mai beneficiat de dreptul la apărare, nefiind audiat şi intrând direct în arest, în baza mandatului modificat de doamna Norica Nicolai.
 • Pentru această faptă, doamna procuror a fost sancţionată disciplinar în urma unor rapoarte succesive de control efectuate de inspectori ai Procuraturii locale Olteniţa şi ai Procuraturii Generale.
 • De asemenea, după Revoluţie, în anul 1991, deşi avea calitatea de procuror pe lângă Procuratura Locală Olteniţa – judeţul Călăraşi, doamna Norica Nicolai, încălcând legea, a reprezentat, în baza unei procuri, un cetăţean străin, într-un proces de înfiere a unui copil din Bucureşti.
 • Procesul a avut loc la Tribunalul Călăraşi. Pentru a-şi motiva fapta neconformă cu statutul de procuror, doamna Nicolai a invocat necunoaşterea legii.
 • La o lună după acest incident, doamna Nicolai a părăsit magistratura.
 • Documentele care stau la baza afirmaţiilor de mai sus sunt accesibile premierului în arhiva profesională a Parchetului General.

Sursa foto: INQUAM_George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Extraordinar ,pe bune?Hai sictir

  • Asa este ! Acum scot uni altora scheletele din Dulapuri . Daca Norica tacea si nu se baga in fata la acuzati , Acum scheletul Ei ramine a bine ascunsi in dulap .Deci si Norica a vindut , Copilasi la Straini , asta dupa Revolutie ???

  • Asa sunt toate capusele care sunt astazi la conducere

 2. Norica, Norica, ce cutră ești… Arunci cu noroi în toate direcțiile, iar tu ești în mocirlă până la gât! Demisia!!!

 3. Asa cum toti securistii comenteaza la A3 asa si FRUMUSETEA asta incearca sa ponegreasca pe altii facand pe proasta in legatura cu abuzurile ei ,mai ales ca era si SECRETAR PCR madam Norica.

 4. Ce ai facut matusa Norica? Ai jucat la doua luntre? Retrage-te din viata publica…….plimba ursul.

 5. Femeiul Nicolai are noroc că nu se dau sancțiuni pentru că se spală pe cap o dată pe an!

 6. Comportament ipocrit de jigodie ordinara.

 7. Norico dar tu prin 1988 pe unde ciugulesi?Tot pe la comunisti. Mari putori are Romania.

 8. Deci …cine vorbeste ?! O neavenita … Norica Nicolai oricum imi facea impresia unei neispravite .

 9. Norica nu si-a mai revenit si nici nu-si va mai reveni vreodata din socul pe care i l-a aplicat Basescu in 2008, atunci cand a scos la iveala dosarul si caracterul abject al Noricai si a refuzat-o categoric pt functia de ministru al justitiei.

  Una dintre frazele memorabile ale marinarului.
  Ianuaria 2008
  „”Nu o voi numi niciodata pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei,”

  Si marinarul chiar s-a tinut de cuvant!

 10. Folositi victimele comunistilor in scopuri meschine. Lucia Hossu Longin si Raresi Bogdan sunt regizori versati ai manipularii prin persuasiune vocala. Suferinta inseamna tacere, nu galagie!

 11. Generalul Zaharia o aprecia in mod special si particular. Aveau intalniri saptamanale cand Norica era parlamentar PNTCD , stia si Radu ….

  • Am auzit ca s-a infiltrat inPNT CD si pupa mâinile la toti.
   Pana a fost unsa secretar de stat.
   A înselat pe toți si a trădat permanent.

 12. O slinoasă care ar trebui să folosească mai des Head &Shoulders. O acritură cu gură mare și pretenții de mare om politic.
  O nulitate marca Trădiceanu.

 13. Dacă s-ar fi votat legea lustrației imediat după revoluție, ținându-se cont de punctul 8 al Proclamație de la Timișoara, totul ar fi aratat altfel!

 14. noricooo, fii mândră, prin tine ana pauker trăiește în continuare.

 15. O MARE BOLSEVICA.