G4Media.ro

Noile reguli pentru școli, valabile de luni, aprobate prin ordinul comun al…

Foto: Max Fischer Pexels

Noile reguli pentru școli, valabile de luni, aprobate prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Cîmpeanu: Ordinul va fi publicat până la ora 21:00

Miniștrii Educației și Sănătății au semnat în această seară ordinul comun care prevede noile reguli pe baza cărora vor funcționa toate școlile și grădinițele din România începând de luni, 4 octombrie, potrivit unei declarații date vineri seara de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este vorba despre schimbări majore în luarea decizie de închidere a unităților de învățământ, anunțate în ultimele zile de oficiali.

Sorin Cimpeanu: “A fost semnat ordinul comun Educatie – Sanatate pentru aprobarea masurilor de organizare a activitații in cadrul unităților/instituțiilor de învatamant in condiții desiguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2 si s-a trimis la Monitorul Oficial spre publicare pana la ora 21.00. Apreciez colaborarea cu Ministerul Sanatatii, INSP si CNSU.”

Principala reglementare din noul ordin comun este accea că se suspendă cursurile doar la apariția un caz pozitiv într-o clasă, și nu la rata de infectare din localitate, cum era până acum. Toți copiii acelei clase rămân acasă. După 8 zile cei care sunt testați și au un rezultat negativ se întorc în clasă. Restul stau în online.

Practic, cele două scenarii care erau până acum construite în jurul pragului de infectare de 6 la mie se transformă, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Max Fischer/Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Nicio legătură cu rata de infectare!
    Strategia lui Superman, dăm foc la toate spitalele.

  2. Me fac globaliștii să purtăm mască până ne crește mască pe față și evoluăm într-o nouă specie.