G4Media.ro

Noile norme pentru asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe…

Sursa foto: Pixabay

Noile norme pentru asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe și a elevilor au fost publicate. Profesorii au ca atribuții să prevină fumatul, consumul de alcool și droguri și să discute cu părinții „să accepte imunizările”

Anul acesta, în metodologia privind asigurarea asistenței medicale a copiilor și a elevilor apar și normele pentru antepreșcolari, adică pentru cei care frecventează creșa, care până acum nu se regăseau în document. Printre atribuțiile educatorului puericultor / învățătorului și dirigintelui se află și “facilitarea dialogului cu părinții astfel încât să accepte desfăşurarea imunizărilor, în interesul superior al copilului” dar și desfășurarea programelor de educație pentru sănătate ce includ și prevenirea fumatului, a consumului de alcool, de droguri (inclusiv noile substanţe psihoactive), scrie Edupedu.ro.

Metodologia privind asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe și a elevilor a fost actualizată, după ce majoritatea creșelor au trecut în subordinea Ministerului Educației.

Printre atribuțiile educatorului/ puericultorului/ învățătorului sau dirigintelui sunt și activități care țin de partea medicală, dar și de promovare a unui stil de viață sănătos.

Astfel, cadrul didactic trebuie să ajute și la “facilitarea dialogului cu părinții astfel încât să accepte desfăşurarea imunizărilor, în interesul superior al copilului”, dar și la desfășurarea programelor de educație pentru sănătate ce includ și prevenirea fumatului, a consumului de alcool, de droguri (inclusiv noile substanţe psihoactive).

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...