G4Media.ro

Noile impozite locale pe clădiri ar putea fi amânate. Premierul Ciucă: Analizăm…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Noile impozite locale pe clădiri ar putea fi amânate. Premierul Ciucă: Analizăm în coaliție să prorogăm termenul

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți la Ovidiu că liderii coaliției de guvernare discută amânarea noilor impozite locale pe clădiri, prevăzute în codul fiscal.

El a spus că această propunere a fost făcută de asociațiile primarilor de comune, orașe și municipii, care au reclamat dificultatea implementării noilor prevederi legale adoptate în vara acestui an.

”Mecanismul e cât se poate de complicat și nu există timpul necesar pentru corelarea între normele prevăzute în grilele notariale și cele ale administrației locale. Am preluat propunerea și a rămas ca împreună cu colegii din coaliție să analizăm și în funcție de decizia luată în coaliție să prorogăm termenul”, a spus premierul Ciucă.

Reamintim că noile reglementări fiscale prevăd creșterea taxelor și impozitelor locale.

Modificarea modului de calcul al impozitării pe proprietate, schimbare adoptată recent de Guvern odată cu avalanșa de modificări fiscale, va duce la dublarea impozitului pentru un apartament din București și la creșteri de 3-4 ori la Cluj, arată o analiză publicată pe blog de Adrian Vascu, vicepreședinte al Asociației Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) și prezentată de Economedia.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. A apasat Boc pe butoane, de frica sa nu ii sara clujenii in cap.

 2. In PNRR s-a stabilit ca impozitul pe cladiri sa fie in functie de valoarea din grilele notariale (procent) si nu arbitrar, ca pana acum, dar nu spune nicaieri ca trebuie sa creasca. El poate chiar si sa scada, in functie de cum vor guvernantii.
  Guvernul Ciuca-Ciolacu-PSD-PNL-UDMR a stabilit recent ca impozitul sa creasca (au nevoie de bani de furat) asa ca sa nu dea vina vreun USL-ist pe PNRR cand vor creste valorile!

  • Au avut grija ca impozitul sa nu scada. E un paragraf acolo care spune clar ca impozitul ple caldire datoriat nu poate fi mai mic decat impozitul din anul precedent. In situatia mea cel putin, impozitul trebuia sa scada de vreo 3 ori.

 3. Acest lucru arata ca de „specialisti” sunt cei de la PSD, PNL si FIDESZ. Propun o lege, stabilesc de cand se aplica, ca dupa aceea sa vada ca de fapt nu se poate aplica. Good job. Keep up the good work…

 4. Sansele Romaniei cresc exponential pe masura ce deciziile guvernului devin tot mai clare pentru toata lumea .Legile Justitiei intra in linie dreapta . Legea avertizorilor de integritate este retrimisa in Parlament . Impozitarea ”,carausilor de gaze ” ce doar transfera hirtii de colo colo, este binevenita .Legile invatamintului au capatat forma finala chiar daca unii guralivi inca nu le vor .Plafonarea pretului la energie pe segmentul nevoiasilor este de mult realitate .Noile masuri europene scad dramatic pretul energiei inca de azi dimineata . Pibul creste . Cresterea economica e realitate .Cei neajutorati sunt parte a unor decizii ce suplinesc sumele necesare traiului .Partidele de balama dispar in pas alert .Cei care bogati fiind , depasesc consumul cantitatilor de energie supuse plafonarii , platesc mai mult . In curind exista posibilitatea ca cetatenii rusi sa nu mai poata ajunge fara un accept prealabil in statele Europei . Pasul urmator ar fi primirea Ucrainei in NATO , fara nici o conditie ajutatoare . Germania s-a hotarit sa accepte Romania ,Croatia si Bulgaria in Schengen .Nici un Guvern nu a mai facut atitea lucruri deodata .

 5. Tot ca pensiile la primari???

 6. Conform tagmei USL-iste, doar decontarea transportului elevilor si alocatiile lor pot fi amanate, nu si impozitele si pensiile speciale!

  • Daca cei care guverneaza vor sa responabilizeze poporul asta de primitivi primul pas este eliminarea oricarei subventii .
   Nu vom vedea asa ceva . Nic de la psd nici de la pnl . Pentru ca pnl nu e partid liberal . E partid socialist .

 7. Am calculat Viitoarele Cheltuieli , pe Ianuarie 2023 , adica , intretinerea la bloc 350 de lei , Telefonul si Lumina 150 de lei , Impozitul la Locuinta 210 lei , alte cheltuieli personale 400 de lei , Mancarea 900 de lei , Cablu TV 30 de lei , in total 2140 de lei cheltuieli pe Ianuarie 2023 , la o Pensie de 1000 de lei pe luna .

 8. Cand se amana Marirea Impozitului in 2023 ? Ca pe urma i-mi vine vre-o Scrisoare ca nu mi-am platit Impozitul ! Pot sa platesc mai mult la Impozit la 210 lei ? pe 2023 ? de la Bancomat ? De la 135 de lei in 2022 .

 9. Caz tipic de competență. Dăm o lege, apoi o amânăm. De ce am mai dat legea? Psihologic. Lumea se agită , apoi se liniștește că nu se aplică, până se aplică. După amânare.

 10. Vor fi prorogate pentru ca exista potential de miscari sociale . Cineva intreg la cap a realizat ca ,,ajustarea ” taxelor si impozitelor ( care umfla bugetele publice din acre se infrupta capusele nationale ( demnitari si bugetari ) prezinta pericol pentru pacea sociala . Astia care ,, guverneaza ” nu vor miscari de strada . Sint gata sa adopte orice metoda pentru asta . Inclusiv amanetarea viitorului natiei prin imprumuturi pentru acoperirea tilhariilor lor .

 11. Mă Ciucă an@lizează. TuDorel Toader ievaluează.

 12. Daca supra supraimpoziteaza (x10-15) tot ce e facut ilegal, toate etajele in plus pe care nici dracu nu le mai darama, ies bani si pentru buget si poate piere si obiceiul de a mai construi aiurea si ilegal.