G4Media.ro

Noi tensiuni în coaliție. Cîțu vrea dezbatere în procedură obișnuită în Parlament…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Noi tensiuni în coaliție. Cîțu vrea dezbatere în procedură obișnuită în Parlament pe Certificatul verde, PSD a cerut asumarea răspunderii Guvernului

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, că asumarea răspunderii Guvernului pe legea pentru introducerea Certificatului verde la job nu a fost discutată în coaliție, pentru că trebuie să aibă un proiect pe care să discute. Florin Cîțu a subliniat că PNL preferă dezbaterea transparentă în Parlament și a susținut că legea poate să treacă în 2-3 zile, pentru că guvernul are o majoritate confortabilă.

PSD a cerut ca legea să fie aprobată prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, care înseamnă adoptarea în forma propusă de Guvern, fără nicio dezbatere.

„Noi sustinem orice proiect al certificatului Covid care va duce la creșterea ratei de vaccinare. Astăzi în Parlamentul României avem 70%. Trecem bugetul României cred că în 2 zile. Nu cred că e un efort foarte mare să trecem un proiect atât de important pentru români. E un proiect care vine în Parlament, poate fi îmbunătățit. Asumarea răspunderii e o decizie a premierului, dar se face când ești în minoritate în Parlament sau ai o majoritate fragilă”, a susținut Florin Cîțu.

Întrebat care este scopul asumării răspunderii Guvernului pe acest proiect, liderul PNL a replicat: „Nu am un răspuns din păcate aici”.

Florin Cîțu a precizat că proiectul nu a fost discutat în coaliție.

„Am primit o variantă înainte de a pleca premierul la Bruxelles, dar nu a fost nicio discuție în coaliție. Dacă proiectul e agreat în coaliție, în 2-3 zile putem să îl trecem”, a spus Cîțu.

Liderul PNL a susținut că „în coaliție nu s-a discutat despre asumarea răspunderii”.

Florin Cîțu a mai spus că așteaptă de la Nelu Tătaru câteva observații pe proiectul elaborat de Alexandru Rafila.

„Discuția despre asumarea răspunderii nu a fost în coaliție. Noi am prefera un proiect transparent dezbătut în Parlament, în comisiile de specialitate, pentru a înlătura orice undă de îndoială”, a subliniat Cîțu.

Context.

PSD i-ar fi amenințat pe liberali că-l va retrage pe Alexandru Rafila de la Ministerul Sănătății dacă Guvernul Ciucă nu-și angajează răspunderea în Parlament pe certificatul verde, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți noapte, la plecarea din Parlament, că certificatul verde trebuie introdus cât mai curând pentru ca autoritățile să aibă un instrument în cazul în care România va intra într-un nou val pandemic.

Întrebat de jurnaliști dacă este adevărat că se gândește să își dea demisia în cazul în care certificatul nu va fi votat de parlamentari și nici introdus prin asumarea premierului liberal Nicolae Ciucă, ministrul PSD al Sănătății a răspuns sec că va discuta despre acest subiect atunci ”când va exista o decizie”.

Foto: Inquam Photos / George Calin

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

 1. Câțu este o himera școlată și trimisa special de globalisti pt a face rău țări, economic și, a făcut treaba cu succes prin îndatorarea țări pt următoarele 3 generații, aceasta coada de topor ar trebuii sa răspundă penal pt Raul făcut țări și cetățeanului plătitor de taxe

  • Medicina nazistă funcționează în baza principiului de constrângere/forțare a persoanei la un act medical (desigur în numele binelui ”comun”, cum s-ar putea altfel?!). Nu este acesta principiul în baza căruia funcționează medicina promovată în UE în ultimii vreo 2 ani? Purtarea obigatorie a măștii de ”protecție”?! Vaccinarea prin condiționare/constrângere cu un ser experimental pentru care nimeni nu-și asumă vreo răspundere (nici companiile farmaceutice, nici guvernul, nici doctorii, nimeni…), pe care dacă nu-l accepți atunci ești trecut automat în casta inferioară, unde ți se neagă toate drepturile și libertățile constituționale: la mișcare, la muncă, la intrare în magazine, etc?! Și dacă toate aceste lucruri se întâmplă în UE și nu se întâmplă oricum, ci în baza principiilor medicinei naziste, atunci – întreb, nu dau cu parul – ce este greșit în afișarea pe steagul UE a unui simbol (svastica nazistă) care să arate în mod cât se poate de clar acest lucru astfel, în baza principiului transparenței, toată lumea să vadă despre ce este vorba?!

   Dacă nu-ți place că lumea te numește ”c.u.r.w.ă”, atunci nu ai decât să te lași de ”meserie”. Dacă nu-ți place faptul că lumea a început să se prindă de nazismul medical promovat în UE, atunci nu ai decât să renunți la nazismul acesta medical și să revii la principiile stabilite atât în baza Codului de la Nurenberg (formulat după judecarea medicilor naziști), cât și în baza Convenției de la Oviedo:

   1. Apărarea demnității și a identității umane de aplicațiile medicinii și biologiei;
   2. Binele și interesul individului TREBUIE dă primeze asupra interesului unic al societății;
   3. Orice act medical nu se poate efectua decât după ce persoană vizată și-a dat consimțămânul LIBER și ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ;
   4. Informarea în prelabil a persoanei umane cu privire la natura și scopul actului medical, precum și cu privire la riscuri și consecințe;
   5. Posibilitatea de retragere în orice moment a consimțământului dat.

  • ”PSD a cerut ca legea să fie aprobată prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, care înseamnă adoptarea în forma propusă de Guvern, fără nicio dezbatere.”

   Așa cum gândacii aceia urât mirositori fug la întuneric atunci când aprinzi lumina, tot așa și PSD (această p.r.o.s.t.i.t.u.a.t.ă politică care pentru bani este gata să se coboare tot mai jos și mai jos) fuge de dezbaterile parlamentare. De ce?! Pentru că PSD știe că oricâtă majoritate ”confortabilă” nu ar avea de partea nefericitei coaliții guvernamentale, Adeverul nu este cu ei. Adevărul nu ține cont de număr. Adevărul stă prin sine însuși. Adevărul nu a fost, nu este și nu va fi niciodată de partea acelora care promovează nazismul medical (care operează în baza principiului constrângerii/forțării la un act medicl în numele ”binelui comun”).

   De aceea, au hotărât că este mai bine pentru PSD (pentru a nu pierde prea mult capital politic) ca să scoată ”castanele” din foc cu mâinele celor de la PNL (Partidul Nazional Liberal). Numai că până și Câțu, oricât de mărginit în gândire nu ar fi acesta, s-a prins și i-a dat peste mână p.r.o.s.t.i.t.u.a.t.e.i.

  • @Nu medicinii na.ziste

   Foarte corect!

  • A inceput propaganda anti occident ,anti-stiinta, anti modernizare sa distribuie obisnuitele baliverne

  • Comuniștii-securiști vor banii UE ar vor să conducă după doctrina lor bolșevică.

  • Ok, deci se pare ca Catzu are o arma totala de santaj in acest caz. Proiectul de lege existent acum in Parlament pentru certificatul de sclav trebuie retras ca sa isi poata guvernul asuma raspunderea… altfel asumarea nu e constitutionala…
   Asadar, are o pozitie puternica de negociere.

   stiripesurse.ro/liderii-coalitiei-sedinta-de-foc-se-discuta-despre-asumarea-raspunderii-guvernului-pe-certificatul-covid-liberalii-insista-pe-dezbatere-in-parlament_2155285.html

 2. Dupa Ordonanța.13 PSD trebuie sa apara ca un sfânt in ochii bugetarilor si al votanților.
  Nu vrea sa fie asociat cu PNL decât la împărțit bani prin funcții.
  Ordinea, disciplina, temeinicia, rigurozitatea la locul de muncă e treaba altuia, cel mai probabil a nimănui.
  Cine a vazut un manager care are de cheltuit comisioane private sa stea cu sfaturi pe angajati ca sa munceasca? Daca-i supara si spun tot?

 3. Tu și cu „ar trebui”-ul tau care nu inseamna nimic.
  Cine nu a vrut USR nu vrea nici transparență.
  Pînă la urma verifica cineva intr-un mod organizat (auditat) cum se cheltuiesc banii?
  Ca daca depinde doar de Curtea de Conturi atunci nu se va schimba nimic.
  Avem ANPC.
  De ce nu avem o Agentie din ANAF care sa verifice zilnic cum/pe ce se duce fiecare ban care pleaca din conturile statului

 4. Rafila a frecat menta o luna de zile, de cand e ministrul Sanatatii nu a facut NIMIC, PSD amana de luni de zile o decizie privind Certificatul Verde, iar acum bat din picior, se grabesc brusc si vor adoptarea rapida, fara nicio dezbatere.
  Iar PNL va sta iar in genunchi si va face cum vor stapanii de la Ciuma Rosie.

  • Asta este strategia, ciocu mic si la vot, dacă nu vreți sa va pierdeți funcțiile.
   Altfel dezbaterea este riscanta, votul deschis si mai riscant.

 5. Spunea ieri domnul Rafila ca e nevoie de aceasta lege pentru cazul cand va creste rata de infectare peste pragul suportat de sistemul de sanatate.

  Ne duce cu vorba.

  In cazul masurilor care s-au luat deja, desi rata a scazut, noi tot dam cu subsemnatul cand mergem la cumparaturi in mall, adica pentru cumparaturile esentiale, sa fie foarte clar.

  Dar pana unde mergem cu aceasta pandemie?
  Cat de departe e nevoie sa mergem cu restrictiile?

  Stau si pensionarii care au trait in timpul celui de-al doilea razb.oi mondial si se mira cat tam tam facem cu boala asta tot luand restrictiile astea la nesfarsit asa, comparand cu ce boli erau atunci.
  Si de ce trebuie musai sa ne luam dupa cei din vest? Aud tot felul de discursuri, aceleasi, neadaptate, zici ca sunt scrise la comanda.

 6. Ce surpriza: PSD fuge de responsabilitate.

 7. Doctorul Rafila este oricum terminat: daca legea trece PSD-ul va da vina pe el si se vor descotorosi repede de el. Daca nu, Rafila va fi arata cu degetul pentru morții din valul următor, deși legea „no jab, no job” nu va avea un impact, pentru ca nu mai este timp.

 8. Guvern ilegitim, al carui singur scop e asasinarea economica a romaniei si a romanilor!

  Le amintim ca vor plati in justitie cat de curand!

  • Deja s-a intentat actiune la Curtea Pen.ala Internationala de la Haga pentru numeroase inca.lcari ale codului de la Nurnberg si stat.utului de la Roma.
   Vine in cu.rand si la noi, nu scapa cr.iminalii!

   han nahr osel aw. files. wordpres s. com/2021/12/icc-complaint-7.docx

   [scoateti spatiile din link]

 9. Dacă nu vă înțelegeți, apelați la arbitru!
  Voi vă spargeți capul, iar el, arbitrul, se plictisește în Cotroceni!

 10. Eu cred ca este o fenta ca sa nu se aprobe aceste certificate. Nici PSD și nici PDL și nici PSD-ul maghiar nu vor aceste certificate pentru ca reprezintă voturi pentru aur. În plus economia nu este strangulata. Totu este numai praf în ochi ca sa dea bine la EU. De aceea nu cred ca se va întâmpla nimic pana începe valul 5 și atunci vom asista foarte simplu la următorul scenariu: PSD și PNL vor da vina pe USR pe greaua moștenire sanitara, pentru ca în trei luni nu au putut sa „refacă” ce au „stricat” ei. Între timp noi o sa avem petreceri epice de Crăciun și Anul Nou are in combinație cu aglomerația de acum vom continuam sa ne imunizam natural după modelul Suedia îmbunătățit. În rest fiecare se descurca cum poate pentru ca nu avem alta soluție.

  • „PSD și PNL vor da vina pe USR pe greaua moștenire sanitara”.

   Deja tragedia devine comedie. USR nu mai e in guvern de aproape 4 luni. Si nu a avut ministerul sanatatii decat 8 luni de zile. Cat cred aia de la PSDNL ca mai merge povestea asta? Si prin ianuarie/februarie 2022, pusi in fata valului 5, Citu si Ciolacu ii vor mai cere din nou demisia lui Vlad Voiculescu?? E deja de tot rasul.

   PSD e constient ca fara certificat verde vaccinarea e moarta si ingropata. Si toti mortii care vin o sa li se puna lor direct in carca, ca acum ei au ministerul sanatatii. Si mai vin si dupa o campanie la limita isteriei dusa impotriva ministrilor sanatatii de la USR prin care au ridicat miza la cer: nu conteaza ca lumea s-a vaccinat sau nu, nu conteaza numarul de cazuri grave, nu conteaza cate paturi ai in realitate disponibile la ATI. ministerul sanatatii poate si trebuie sa rezolve problema: sa scoata mii de paturi din debara, sa mai scoata si cateva mii de doctori ATI nu se stie de unde, sa cumpere medicamente minune din Rusia, sa faca niste vraji si sa scape oamenii de boala.

   Asa ca PSD e disperat ca legea sa treaca. Dar e la fel de disperat sa nu existe parlamentar PSD care sa voteze legea direct, pentru ca pierd masiv electoral in fata AUR. Asa ca ar vrea sa treaca legea prin asumarea raspunderii, dar sa cada totul in carca lui Ciuca si a liberalilor.

   Sa vedem daca liberalii pun botul. Eu as zice ca nu, dar au dovedit totusi ca sunt niste carpe extrem de moi in ultimele luni. S-a sters Iohannis cu ei, s-a sters si Ciolacu. Ce mai conteaza daca se mai sterge si tot PSD-ul?

  • @ botox_v
   Vaxxere uSECUrici, zici tu : ,,…fara certificat verde vaccinarea e moarta si ingropată.,,
   Deci Hartia Verde e doar un mijloc de a obliga oamenii sa ia si serul si sa-si asume si eventualele reactii negative.
   Ce tupeu aveți!

 11. Nu v-ați obișnuit cu banditismul marca PSD?.
  De 32 de ani fac așa.
  Și asta e din ciclul PSD-IM, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im și PSD-IM, vă fu……em și vă furăm de vă nenorocim.

 12. WOW!!!
  Zombiliticul mai exista, mai il baga in seama cei din „coalitia” lu’ peste prajit?!
  Cred ca face si el cateva figuri sa arate ca mai exista, dar in final faca-se voia PSD si a UDMR, adica maretul PNL nu exista in monstruoasa coalitie!

 13. PSD-ul nu se dezminte, niste ticalosi incapabili sa-si asume masuri nepopulare, dar necesare.

 14. Nu există sintagma „asumarea răspunderii” guvernului în Constituția României. Se numește angajarea răspunderii.

 15. baieti lasati prostiile ca sunt miliarde de furat

 16. PSD e smecher, daca legea trece in Parlament inseamna ca au votat-o. Daca e data de Guvernul CIuca o sa se spuna votantilor ca PNL a facut si a dres. Cartoful fierbinte…

 17. Ce sa vezi! Mult hulitul domn Catu are perfecta dreptate:atât cu bugetul pentru investiții, cât și cu asumarea răspunderii.,E un guvern de colaborare nu de subordonare.