G4Media.ro

Noi reglementări privind condiţiile şi modalitatea de acordare a certificatelor de concediu…

Noi reglementări privind condiţiile şi modalitatea de acordare a certificatelor de concediu medical pentru carantină, precum şi a indemnizaţiilor aferente acestor certificate

Persoanele asigurate cărora li se interzice continuarea activităţii şi pentru care a fost instituită măsura de carantină instituţionalizată sau izolare – în urma unei suspiciuni de infectare cu Coronavirus – beneficiază de concedii şi indemnizaţii pentru carantină.  Concediul se acordă pentru perioada şi pe baza documentelor prevăzute prin Ordin al Sănătăţii, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, a informat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Conform Ordonanței de Urgență aprobate miercuri, au fost prevăzute noi reglementări privind condiţiile şi modalitatea de acordare a certificatelor de concediu medical pentru carantină, precum şi a indemnizaţiilor aferente acestor certificate. Actul normativ aprobat de Guvern cuprinde reglementări importante şi în privinţa modului de eliberare a certificatelor de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav pentru persoanele în drept (părinţi, tutori), precizează CNAS.

A fost majorat termenul în interiorul căruia se poate solicita plata indemnizaţiilor de asigurări de sănătate, de la 90 de zile la 180 de zile, pentru certificatele de concediu medical acordate în perioada stării de urgenţă instituite în temeiul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

Reglementări importante şi în privinţa modului de eliberare a certificatelor de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav pentru persoanele în drept (părinţi, tutori)

„Pentru eliberarea certificatelor de concediu medical care cuprind a 91-a zi, acordate pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani, precum şi pentru copilul bolnav cu afecţiuni grave în vârstă de până la 16 ani, cum ar fi afecţiunile oncologice sau malformaţiile congenitale ale sistemului nervos, nu se mai solicită avizul medicului expert al asigurărilor sociale. De asemenea, pentru persoanele asigurate care însoţesc copilul bolnav la tratament pe teritoriul unui alt stat certificatele de concediu medical se vor elibera de către casele de asigurări de sănătate”, se arată în comunicatul transmis de CNAS.

Sursa Foto: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter