G4Media.ro

Noi măsuri de carantină în Italia pentru sărbătorile de sfârşit de an

Noi măsuri de carantină în Italia pentru sărbătorile de sfârşit de an

Guvernul de la Roma a anunţat vineri măsuri de carantină la nivel naţional pentru sărbătorile de sfârşit de an, după ce experţii au avertizat că Italia continuă să se confrunte cu un risc ridicat de contaminare cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

Au fost adoptate restricţii de tip „zonă roşie”: carantinarea populaţie acasă, cu excepţia motivelor legate de muncă, sănătate, treburi urgente, precum şi închiderea majorităţii magazinelor.

Restricţiile vor fi valabile în perioada 24-27 decembrie, 31 decembrie-3 ianuarie şi 5-6 ianuarie, a anunţat premierul Giuseppe Conte la încheierea unei şedinţe de guvern.

Aplicarea acestor măsuri a fost decisă deoarece „în rândul experţilor noştri există îngrijorări puternice cu privire la riscul creşterii curbei infecţiei în perioada Crăciunului”, a declarat Conte reporterilor.

Măsurile de tip „zonă portocalie”, care permit oamenilor să se deplaseze în oraşele de reşedinţă şi să deschidă magazinele, cu excepţia barurilor şi a restaurantelor, se vor aplica în perioada 28-30 decembrie şi pe 4 ianuarie.

În aceste perioade, celor care locuiesc în oraşe mai mici li se va permite să călătorească pe o rază de 30 de kilometri faţă de locul de reşedinţă, cu excepţia capitalelor de provincie, a precizat premierul italian.

În perioada zilelor de izolare, se pot primi maxim doi vizitatori, în afara copiilor cu vârsta sub 14 ani.

Totodată, premierul Giuseppe Conte a promis un pachet de ajutor economic de 645 milioane de euro pentru barurile şi restaurantele afectate.

În cursul zile de vineri, un raport săptămânal al ministerului sănătăţii privind tendinţele răspândirii virusului a indicat o creştere a valorii reproducerii (R), un indicator cheie care urmăreşte cât de repede se răspândeşte virusul.Valoarea R a crescut de la 0.82 la 0.86 „pentru prima dată după câteva săptămâni”, a anunţat într-un comunicat un oficial al ministrului, Giovani Rezza.
Pentru ca epidemia să fie sub control, valoarea R trebuie să fie sub 1.

La începutul lunii decembrie guvernul italian a introdus alte restricţii pentru perioada sărbătorilor de sfârşit de an, printre care prelungirea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii şi limitarea deplasărilor între regiuni.

Italia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19. Cu o populaţie de 60 de milioane de locuitori, Italia a înregistrat aproape 68.000 de decese, mai mult decât orice altă ţară europeană.

Sursa foto: Facebook/ Giuseppe Conte

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. A cita carantina e asta, a doua, a treia? In Austria tot asa, a treia, in Belgia la fel, Cehia la fel.
    Stau si ma intreb, de la a cita carantina incolo or incepe stimabilii „responsabili” sa se intrebe daca-i bine ce fac, daca nu cumva gresesc pe undeva. Banuiesc ca nu vor ajunge sa se intrebe (de fapt situatia vad ca depaseste logica unui om obisnuit, cum sint majoritatea), ii va salva vaccinul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.