G4Media.ro

Noi fonduri de la guvern pentru primari: peste 700 de milioane de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Noi fonduri de la guvern pentru primari: peste 700 de milioane de lei prin controversatul program ”Anghel Saligny”

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a semnat luni 68 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 757,5 milioane de lei, prin controversatul program de investiţii „Anghel Saligny”, potrivit Agerpres.

Contractele prevăd modernizarea drumurilor de interes local, înfiinţarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare menajeră şi a staţiilor de epurare a apelor uzate, precum şi sistematizarea şi construirea de şanţuri colectoare de scurgere şi evacuare a apelor pluviale.

Potrivit listei contractelor, judeţele beneficiare sunt: Teleorman, Brăila, Iaşi, Sălaj, Maramureş, Alba, Mehedinţi, Botoşani, Vâlcea, Galaţi, Tulcea, Neamţ, Caraş Severin, Timiş, Bihor, Vrancea, Hunedoara, Arad, Braşov, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Argeş, Olt, Gorj, Prahova, Bistriţa-Năsăud, Dolj, Mureş, Cluj, Constanţa.

Programul Anghel Saligny a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru lipsa criteriilor de acordare a banilor, dar și pentru faptul că autoritățile nu urmăresc eficient modul în care sunt cheltuiți banii.

Pe de altă parte, autoritățile locale au susținut permanent proiectul și au arătat că sute de localități au avut acces la utilitățile de bază prin acest program.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. 757 mil. Ron la 68 de contracte, cam 10 mil. Ron per proiect. Reabilitari de drumuri, canalizari, retele de apa…
    Cam putine fonduri.