G4Media.ro

Noi creșteri de salarii pentru bugetari în prag de alegeri: venituri mai…

Noi creșteri de salarii pentru bugetari în prag de alegeri: venituri mai mari cu 15% pentru funcționarii de la președinție, guvern și parlament

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede, printre altele, o majorare a salariilor funcţionarii publici şi personalului contractual din aparatul Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului şi din serviciile Parlamentului, transmite Agerpres. Proiectul a trecut și de Senat și acum merge la președintele Iohannis pentru promulgare.

Proiectul modifică Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. S-au înregistrat 150 voturi pentru, 71 împotrivă şi 8 abţineri.

Potrivit textelor adoptate, „funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”, fiind, astfel, eliminată interdicţia cumulului acestei majorări cu majorarea acordată pentru activitatea legislativă.

De asemenea, personalul contractual din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului şi serviciilor Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Motivarea amendamentelor este „eliminarea discriminării la care au fost supuşi funcţionarii respectivi, având în vedere specificul şi unicitatea atribuţiilor şi activităţii desfăşurate şi ţinând cont de interdicţiile şi incompatibilităţile prevăzute de statute, precum şi de dispoziţiile Codului administrativ, restricţii care, pentru majoritatea categoriilor de personal, se reflectă în diferenţe salariale”.

„Funcţia publică parlamentară este o funcţie publică specifică de carieră, autonomă. Funcţionarii publici din cele 3 instituţii cu atribuţii unice, precum şi funcţionarii publici parlamentari, se bucură de stabilitate şi îşi desfăşoară activitatea cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, obiectivităţii, al subordonării ierarhice, precum şi al neutralităţii politice”, se mai arată în raportul Comisiei pentru muncă la motivarea amendamentului.

„Prin excepţie, pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, cele din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cele din sistemul justiţiei, precum şi cele din subordinea Ministerului Justiţiei, suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comanda/salariilor de comanda şi a indemnizaţiilor lunare, după caz”, mai prevede un alt text adoptat, motivându-se că, astfel, se vor rezolva unele inechităţi salariale cu care se confruntă personalul din justiţie.

Proiectul mai prevede exceptarea instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională de la obligaţia publicării listei cu funcţiile din cadrul acestor instituţii cu datele referitoare la drepturile salariale, transmite Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Am facut rugaciune pentru oameni si copilasi.
  Mi-au spus cainii ca vorbesc prea mult.
  De acum sa-mi vad de drumul meu.

 2. Pentru nomenclatura PNL
  Pentru profesori nu sunt bani :))

  • Stii sa citesti? Votat de Camera Deputatilor. Adica PSD.

  • postac psd de 2 lei, in caz ca ai impresia ca populimea nu se prinde … psd este majoritar in institutiile publice, principiul prin care populimea se controleaza prin pomeni de la stat este statuata de psd si orice alt regim (asa zis socialist) care nu face nimic altceva decat sa isi asigure continuitatea prin cumpararea pozitiilor cu bani publici …

  • nomenclatura este cuvant comunist postac psd, … aici majoritatea o are psd

  • PSD nu are majoritate, s-a văzut la moțiune!

  • danut, danut, ce limba ascutita ai si ce mestesug in a curata cu ea dosul sobolanilor roscati. Nu or mai avea majoritate, dar aia cati sunt voteaza toti cu doua maini orice lege mizerabila propusa de vreo lepra. Daca se cerea taierea pensiilor nesimtite, unde ar fi fost preferatii tai? La bufet sau in teritoriu, daca nu stii. La fel ca toate celelalte hahalere.

  • Dan ! Ești un Turbat Bolșevic ! Nici nu ai înțeles și Jos PNL ! Postac PSD ? Câine Turbat și Retardat !

 3. postac psd de 2 lei, in caz ca ai impresia ca populimea nu se prinde … psd este majoritar in institutiile publice, principiul prin care populimea se controleaza prin pomeni de la stat este statuata de psd si orice alt regim (asa zis socialist) care nu face nimic altceva decat sa isi asigure continuitatea prin cumpararea pozitiilor cu bani publici …

  • in loc de isterialele astea mai bine cautai 5 minute pe goagal ca sa vezi ca initiatorii proiectului sint PSD&PNL, adica vechiul USL. acuma treci si cere-ti scuze de la cei la care ai urlat pe aici fara sa stii ce scoti pe gura.

 4. Cică majorare pentru activitate legislativă!
  Cică majorare pentru complexitatea muncii!
  Sunteți bolnavi dragilor, lua-v-ar Covidul să vă ia de tot ca să putem avea Parlament cu alți oameni!

  • alexutule, vezi ca s-au mai rahatit ai vostri niste bani pentru slugile lor, nu comentezi nimic? Sau si tu esti in armata lingailor-sclaveti ai deputatilor si taci satisfacut ca o javra batrana de o p..a tanara?

  • Marcele, eu nu cred ca Iohannis va promulga legea si nu va lasa pentru viitorul parlament o asemenea duma.
   Dealtfel, nu cred ca vor mai fi promulgate alte traznai de acest gen.

  • ,@ Stancuta
   Cum ar putea Iohannis să nu promulge o lege care crește salariile personalului care-l servește pe el?! O să le dea compensații din chiriile încasate?

 5. @Ionut
  Nu ai auzit de USL=PSD+PNL=ACEEASI MIZERIE ?

 6. Astea sunt urgentele

 7. Nu va certați. Vedem daca va fi promulgat de președinte. Apoi știm tot

 8. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17252 – initiatori proiect: PSD & PNL. USL traieste bine-mersi mai departe. ciuma galbena e doar cu o treapta mai sus decit ciuma rosie. dar nici astia nu mai reusesc sa pacaleasca multa lume.

  • Da, doi psd-isti si-un psd-ist sub acoperire (nu c-ar fi unicul) din pnl.

  • Intre psd si pnl nu exista decit o deosebire reala, dar foarte importanta: electoratul.
   In timp ce psd e votat de saracime si pensionari pnl-ul are un votant mai pro-capitalist si pro-modernizare. Asta conduce cele doua partide, altfel identice, la actiuni care sa inmulteasca si sa satisfaca propriul electorat.
   Pomanageala si mentinerea subdezvoltarii (pentru mentinerea unui grad mare de saracie) la psd si masuri pro-piata si reducerea saraciei la pnl.
   Ca unii pnl-isti se trezesc din cind in cind dezorientati nu e de mirare, multi dintre ei sint psd-isti in suflet si nu le e prea clar cine-i voteaza.

  • hahahahhaa, uite cum incearca sustinatorii PNL sa curete de rahat partidul. dar nu vedeti, bre, ca astia nu vor sa fie curati? nu vedeti ca au aceleasi gusturi ca verisorii lor, ciuma rosie?

 9. Vin ai noștri, pleacă ai noștri,noi rămânem tot ca proștii.

 10. De data aceasta guvernul lui sică bețivanu’ nu sesizează CCR-ul ? Pentru aceasta sunt bani ? Ca și pentru legea „tovarășului ” florin roman, absolvent de Titu Maiorescu ?

 11. Pe ultima sută de metri ne fură parlamentarii, ne fură până în ceasul al doisprezecelea.