G4Media.ro

Noi cabinete de vaccinare cu Pfizer: de mâine se pot programa 156.000…

Noi cabinete de vaccinare cu Pfizer: de mâine se pot programa 156.000 de persoane cu boli cronice, cu dizabilități sau cu vârsta peste 65 de ani

130 de cabinete de vaccinare cu doze de la Pfizer/BioNTech devin operaționale în martie, iar începând de mâine se pot programa 156.000 de persoane cu boli cronice, cu dizabilități sau cu vârsta peste 65 de ani, anunță CNCAV.

Comunicatul CNCAV:

Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe
platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

***

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. In sfirsit a venit si rindul celor care trebuiau sa fie primii.

  2. Sunt, și au fost mereu locuri disponibile; este adevărat nu în marile orașe. La mine in judet in centrele rurale sunt mereu vaccinuri. Eu aștept un vaccin de la o anumită firmă, altul decât cel care mi-a fost repartizat motiv pentru care mi-am anulat programarea. După părerea mea trebuia început cu persoanele active și lucrătorii esențiali; adică cei care teoretic răspândesc cel mai mult boala. Pe de altă parte… dacă cineva este tânăr și sănătos, n-are kg in plus pot să înțeleg dacă nu se vaccinează. Efectele secundare nu sunt o glumă; nu prea se spune la tv dar o parte cunoscuții mei(persoane tinere, sănătoase) după vaccin au experimentat simptome severe asemănătoare gripei; au trebuit să-și ia minim două zile de concediu medical și au făcut tratament împotriva febrei și durerii.

    • Omule ,nu cred că sunt vaccinuri disponibile niciunde in tara cu excepția Astra Zeneca pentru cei sub 55 de ani , esențiali. Am căutat de la începutul programărilor un loc pentru cineva în vârstă, dar .nu s- a găsit nici un loc.Cred că cele mai multe programări s- au făcut înaintea începerii programării …pentru pile.

  3. ” din martie vom vaccina 100.000 pe zi ” tov. catzu acu vreo luna !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.