G4Media.ro

Nobelul pentru Fizică 2019, explicat pe înțelesul tuturor de fizicianul Cristian Presură:…

Nobelul pentru Fizică 2019, explicat pe înțelesul tuturor de fizicianul Cristian Presură: Istoria primei exoplanete, numită 51 Pegasi b, și ce înseamnă cosmologia fizică

Descoperirea în 1995 a primei exoplanete, de către cercetătorii medaliați astăzi cu Nobel în Fizică, “a avut un impact uriaș”. De la identificarea și măsurarea planetei 51 Pegasi b, aflată “doar la aproximativ 50 de ani lumină depărtare”, “a început o cursă pentru descoperirea exoplanetelor” care a făcut ca astăzi să știm peste 4.000 de astfel de planete din afara sistemului nostru solar, pe care putem să vedem inclusiv “dacă cumva se află apă”. Aceasta este explicația pe scurt oferită de fizicianul Cristian Presură, în cadrul emisiunii Știința 360 realizată de Corina Negrea, la Radio România Cultural.

Pasionat el însuși de știința universului, Cristian Presură a explicat ce sunt exoplanetele, ce este cosmologia și ce înseamnă cosmologia fizică, dar și care este descoperirea pentru care cercetătorul James Peebles a primit Nobelul.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.