G4Media.ro

Fenomenul meteorologic El Niño a început în mod oficial

Sursa foto: Pixabay

Fenomenul meteorologic El Niño a început în mod oficial

Agenţia americană de Observaţie Oceanică şi Atmosferică (NOAA) informează, joi, că fenomenul meteorologic El Niño a început în mod oficial şi urmează ”să se consolideze în mod treptat” în lunile următoare, relatează AFP potrivit news.ro.

”În funcţie de forţa sa, El Nino poate cauza o serie de consecinţe, precum o creştere a riscului unor inundaţii puternice sau a unor secete în anumite regiuni ale lumii”, declară Michelle L’Heureux.

El Niño este un fenomen caracterizat de temperaturi de suprafţă mai mari la Oceanul Pacific în zona Ecuatorului, dar care are consecinţe asupra întregii planete.

El Niño are loc la intervale de doi până la şapte ani, iar climatologii preconizau de mai multe luni apariţia acestuia în acest an.

Fenomenul opus, La Nina, care tinde, din contră, să provoace o scădere a temperaturilor, era prezent de trei ani.

În general, El Niño tinde să modereze activitatea urganelor la Oceanul Atlantic şi să o favorizeze ÎN Oceanul Pacific, potrivit NOAA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Pe clanurile acestor specimene se sprijină „scaunele”multor alesi.Ele au devenit,în foarte multe locuri,osatura de putere a celor care decid în această tară,iar statul,pentru victimele acestor violente colective,aproape ca nu există.
    Dacă presedintele CCR „lua lumină”de la Moscova si dispretuia presa adevarată(„sa ma pupe în fund”)la ce sa ne asteptam?Imaginati-va ce se întamplă cu oamenii singuri,aflati în fața unor asemenea indivizi,pe tot teritoriul Romaniei,devenit „raiul infractorilor”.