G4Media.ro

Nivelul mortalităţii în Franţa a crescut cu 9% în 2020 față de…

Nivelul mortalităţii în Franţa a crescut cu 9% în 2020 față de anul precedent, din cauza pandemiei de COVID

Nivelul global al mortalităţii în Franţa a crescut, din cauza pandemiei covid-19, cu 9% faţă de cel din 2019, potrivit unor date provizorii publicate vineri de către Institutul Naţional francez de Statistică (INSEE), relatează Reuters, preluată de News.ro.

INSEE anunţă că un total de 667.400 de decese, indiferent de cauză, a fost înregistrat în 2020 în Franţa, cu 53.900 mai multe morţi decât în 2019.

Cel mai mare nivel al morţilor suplimentare s-a înregistrat în Ile-de-France, în zona pariziană, şi în estul ţării – două regiuni deosebit de afectate de pandemie.

”Decesele în Franţa au fost marcate de epidemia covid-19”, subliniază INSEE, care adaugă că datele cu privire la decesele înregistrate la sfârşitul lui 2020 nu au fost transmise încă.

Institutul anunţă că un nivel al mortalităţii mai mare s-a înrergistrat în rândul persoanelor în vârstăde peste 65 de ani.

Primul val de morţi importante din timpul fazei iniţiale a pandemieie, în martie şi aprilie, a fost mai ”scurt” decât cel de-al doilea val, care a început în septembrie.

Sursa: News.ro

Foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. In fiecare an moare o generatie nascuta acum 75 de ani. Populatie e in crestere si durata de viata e in crestere, dar hai sa aproximama asa. Deci, in fiecare an, din cele 75 de promotii anuale, moare una.

    In 2020, Frantei i-au murit si 9% din promotia urmatoare. Cat vine 9% dintr-un an? Cam o luna, deci e ca si cum au murit si toti cei nascuti in 1945 si cei din ianuarie 1946.

    Oameni buni, ridicati-va mastile, proptiti-va pepsiglasele. Nu vreti sa decedam cu o luna mai devreme! Momentul ala dintre 74 de ani si 11 luni si rumoasa varsta de 75 e unic. NU trebuie sa-l ratati.

    Numai daca trebuie sa recoltati sparaghelul german sau cheresteaua Scolopax, va redenumim „frontline” si va dam voie afara la cules.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.