G4Media.ro

Nicușor Dan va plăti aproape 1 milion de euro pe sisteme informatice…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicușor Dan va plăti aproape 1 milion de euro pe sisteme informatice care ar trebui să îmbunătățească managementul Primăriei București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Primăria Municipiului Bucureşti şi Administraţia Fondului Imobiliar au obţinut suma totală de 4 milioane de lei pentru a achiziţiona sisteme informatice inovative, care să ducă la îmbunătăţirea managementului administraţiei locale.

”Am primit acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru semnarea contractului de finanţare nerambursabilă prin care vom achiziţiona o nouă aplicaţie informatică şi o platformă hardware performantă de îmbunătăţire a managementului administraţiei locale. Concret, am obţinut aproximativ 4 milioane de lei de la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), pentru implementarea proiectului „Management performant şi administraţie modernă pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti”.”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook, vineri.

El a explicat că suma va fi împărţită între Primăria Municipiului Bucureşti şi Administraţia Fondului Imobiliar, iar fiecare dintre cele două instituţii va beneficia de aproximativ 2 milioane de lei pentru a achiziţiona sisteme informatice inovative.

”Demersul vizează simplificarea procedurilor administrative atât în cadrul Direcţiei Managementul Resurselor Umane din Primăria Municipiului Bucureşti, cât şi în cadrul Administraţiei Fondului Imobiliar, prin implementarea unei platforme integrate pentru a oferi cetăţenilor servicii publice electronice de informare şi servicii digitale. Proiectul va fi cofinanţat cu 2% din valoarea investiţiei, sumă care va fi alocată proporţional din bugetul local al Primăriei Municipiului Bucureşti şi, respectiv, din bugetul Administraţiei Fondului Imobiliar”, a arătat Dan.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 – Cererea de proiecte CP18/2022 „Introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanţă cu SCAP”.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Si ce-i rau in asta ? Tudorache a dat suma asta sa-si cumpere un diamant. Din salariul de primar.

  • Nu e rau, dar puteam sa dam banii astia la biserici sa mai puna de o spoiala cu aur pe niste pereti si sa isi schimbe gunnoiul alb mayback-ul! Ne scoateau si moastele pe strazi si rezolvam toate problemele!

  • Sunt fonduri nerambursabile. Nu cred sa fi trecut Ghinea în PNRR ceva și pentru ninjalăi.

  • De ce nu fac nimic Primaria si Politia pentru a opri constructia cladirii din Strada Icoanei 2 – 8 ?
   Dupa ce va fi terminata, vor spune ca este prea tarziu si nu mai poate fi demolata.
   Nicusor a spus acum 4 luni ca justitia a oprit constructia.
   Constructia continua si astazi, dupa 4 luni.
   „Pe 11 iulie, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a organizat o conferință de presă în care a anunțat că – printr-o decizie definitivă – Curtea de Apel București a decis că dezvoltatorul spaniol nu mai are nicio autorizație valabilă. Edilul a explicat și cum s-a ajuns să se construiască într-o zonă protejată a Capitalei.”
   spotmedia.ro/stiri/social/continua-lucrarile-pe-santierul-de-pe-strada-icoanei-2-8-despre-care-nicusor-dan-spune-ca-nu-mai-are-autorizatii-valabile-ce-face-primaria-generala

 2. Firea de ce n-a îmbunătățit managementul primăriei? Fiindcă scopul lui Firea era să umple de bani cele 8000 de slugi ale mafiei din Voluntari.

 3. Ruslan, bugetul alocat este infim, cca. un sfert din cel al unui proiect strategic…..știrea este alta.

 4. Sper sa poata rrconditiona sediul primariei corespunzător. Sa repuna geamurile din lemn si sa refaca ornamentele de pe cladire