G4Media.ro

Nicușor Dan propune suspendarea pentru doi ani a Planurilor Urbanistice Zonale din…

Nicușor Dan propune suspendarea pentru doi ani a Planurilor Urbanistice Zonale din cinci sectoare ale Capitalei, pe motiv că distrug spațiul verde

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a pus pe ședința Consiliului General de vineri, 26 februarie, cinci proiecte de hotărâri prin care ar urma să se supende Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) aprobate în mandatul Gabrielei Firea în sectoarele 2,3,4,5 și 6.

Motivul suspendării acestor planuri este reducerea spațiului verde din Capitală și permiterea de construcții. Prin suspendarea acestor PUZ-uri, proiectele care ar fi urmat să fie realizate pe spațiile verzi nu mai pot primi aviz de construire.

De notat că PUZ-urile din sectoarele 3 și 6 au fost deja suspendate prin decizii ale instanțelor, după ce au fost atacate de USR București.

Toate Planurile Urbanistice Zonale ar urma să fie suspendate timp de 2 ani, iar până la aprobarea de noi planuri urbanistice, certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție vor putea fi emise pe baza PUZ-urilor anterioare.

Gabriela Firea, sub conducerea căreia Consiliul General a aprobat PUZ-urile pe care Nicușor Dan le vrea suspendate, cataloghează într-o postare pe Facebook inițiativa acestuia drept ”abuzul dement al primarului caruia nu îi pasa de oameni”. (Foto: Spații verzi din București / G4Media.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Distrug spatiul verde e putin spus, noile aglomerari de blocuri sint viitoarele slumuri (priferii jegoase, favele, bidonville) ale orasului, bloc in bloc, pentru ca cefele groase care sint „investitori” sa scoata cit mai multi bani pe m2.

 2. Sa vedeti ce a putut sa faca negoita in sectorul 3 , blocuri in toate spatiile verzi dintre blocuri,o ghetoizare de nedescris.

 3. MULTE BETOANE LA MITICI SĂ FIE!

 4. Este o scăpate sau in mod intenționat nu a fost inclus sectorul 1, adică acela in care se distrug cele mai multe spații verzi?! Tocmai a găsit Dna primar ceva in neregula in curtea PNL București vis a vis de PNL 1 București și ce sa vezi: așa s-au speriat de ea “dezvoltatorii” ca au pus in curte o super macara și ii dau și mai tare bătaie! Bravo domn Nicu, stai cu spatele la S1 și nu îl vezi!

 5. Spatiile verzi dispar zi de zi pe baza planurilor urbanistice facute de tilhari si spagari din primarii.
  Apar zi de zi constructii aiuritoare ca forma , inaltime , destinatie si cromatica pe baza palnurilor urbanistice facute de tilhari si spagari din primarii .
  Cetatenii se trezesc cu constructii ridicate ,, legal” la limita proprietatii lor ; constructii care le invadeaza intimitatea , care le blocheaza iluminatul natural . Constructii care nu se integreaza in specificul locului . Pe baza planurilor urbanistice facute de tilharii si spagarii din primarii .
  Pacat ca pedeapsa cu moartea a fost abolita . Nu poti tine piept tilharilor , jigodiilor si mincionosilor doar cu bunul simt . Si , in plus , sa ii platim din munca noastra .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.