G4Media.ro

Nicuşor Dan: Mulţi vor vota cu mine, să nu iasă Cristian Popescu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicuşor Dan: Mulţi vor vota cu mine, să nu iasă Cristian Popescu Piedone sau Gabriela Firea / ”Ce e important este că sunt două bazine mari: PSD şi anti-PSD”

Nicuşor Dan a declarat, marţi, că principalii săi rivali sunt candidata PSD Gabrielea Firea şi candidatul PUSL Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei. „Cred că lupta se va da cu unul dintre cei doi candidaţi de stânga, şi eu cred că va fi cu Cristian Popescu Piedone”, a adăugat edilul general. Primarul Capitalei a mai spus, despre relaţia unui edil general cu Guvernul, că „după toate aceste alegeri din 2024 trebuie să existe o discuţie serioasă între Guvern şi primarul municipiului Bucureşti”, transmite News.ro.

„Ce e important este că sunt două bazine mari: PSD şi anti-PSD. Sau dreapta-stânga. Cristian Popescu Piedone e înaintea Gabrielei Firea. Mulţi dintre ei vor vota cu mine ca fiind cel mai bine clasat ca fiind anti-PSD, astfel încât să nu iasă Cristian Popescu Piedone sau Gabriela Firea. Asta e. Pare că Piedone e în continuare cel mai bine clasat din bazinul de stânga PSD, pentru că a reuşit să pară că este în afara clasei politice, deşi e acolo de 30 de ani, pe diferite poziţii şi are o campanie pe care a început-o acum trei ani pe reţelel sociale, reparând băncuţe, răspunzând la telefon oamenilor, astupând gropi şi pretextând că are un tip de management direct”, a declarat Nicuşor Dan, marţi la Europa FM.

Primarul Capitalei a mai spus, despre relaţia unui edil general cu Guvernul, că „după toate aceste alegeri din 2024 trebuie să existe o discuţie serioasă între Guvern şi primarul municipiului Bucureşti”.

„Eu cred că noi trebuie să funcţionăm totuşi instituţional. Primarul trebuie să aibă o pondere mediatică care să facă Guvernul să plătească atunci când este nedrept cu autoritatea locală. Cred că acesta este mecanismul. Faptul că ei ne-au tăiat 600 de milioane din bugetul de anul acesta e total nerezonabil. Pentru că aveam şi noi nişte planuri începute acum un an. Cred că după toate aceste alegeri din 2024 trebuie să existe o discuţie serioasă între Guvern şi primarul municipiului Bucureşti, pentru că e vorba totuşi despre dezvoltarea unui oraş de care depinde economica României, iar acest dialog nu a existat, dar nu din vina noastră”, a explicat Dan.

Acesta a mai precizat că „este o mare greşeală ca primarii de sector să aibă o autonomie financiară”.    

„Da, ei sunt mai aproape de nevoi curente ale cetăţenilor, numai că între a face o nouă linie de tramvai şi a mai schimba nişte pavele e o decizie strategică pe care nu trebuie să o ia Guvernul la începutul anului, ci trebuie să o ia Consiliul general al municipiului Bucureşti, în car sunt reprezentaţi bucureştenii”, a conchis primarul Nicuşor Dan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...