G4Media.ro

Nicușor Dan, întrebat dacă s-a gândit să-și dea demisia după moartea Anei…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicușor Dan, întrebat dacă s-a gândit să-și dea demisia după moartea Anei Oroș: ”Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat şi încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a declarat, întrebat dacă s-a gândit să demisioneze din funcţie după ce Ana Oros a fost omorâtă de câini maidanezi în zona Lacul Morii, că are un mandat pe care i l-au dat bucureştenii şi încearcă zi de zi să se ţină de acest mandat, transmite News.ro. Referitor la microciparea şi sterilizarea câinilor pe zona Bucureşti şi Ilfov, edilul a precizat că ar fi necesare aproximativ 30 milioane lei.

„Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat şi încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat luni într-o conferinţă de presă dacă s-a gândit să demisioneze după tragedia de la Lacul Morii.

Întrebat dacă nu este târziu să iasă cu o reacţie publică după nouă zile de la tragedia din Lacul Morii şi să afirme că sunt făcute verificări în continuare de către Corpul de Control al PMB, Dan a răspuns: „Ca să verificăm o instituţie publică trebuie să ne uităm în documente. Sunt mii de documente. Trebuie să ne uităm pe sesizări şi cum s-a răspuns. Sunt multe instituţii implicate, responsabile şi trebuie să evaluăm acest întreg peisaj”.

Chestionat câţi câini sunt liberi pe străzile Capitalei, în momentul de faţă, edilul general a replicat: „Doar câteva zeci de câini sunt liberi pe străzi”.

„Pe măsură ce există sesizări, ei sunt capturaţi de ASPA şi de cei de la Primăria Sectorului 1 şi Primăria Sectorului 5. (…) Nu a existat niciodată o întrerupere a activităţii de capturare a câinilor de pe domeniul public. Corpul de Control verifică activitatea ASPA şi cum a reacţionat la sesizări. Sunt 14 prinzători ai ASPA, în acest moment. În adăposturile ASPA, 1.600 de locuri ocupate din 1.800. Spunem de ani de zile că degeaba capturăm câini de pe străzi dacă nu rezolvăm problema înmulţirii necontrolate din bucureşti şi Ilfov. În acea zonă au fost prinşi 120 de câini, după tragicul accident au fost prinşi toţi câinii din zona Lacul Morii şi după câteva zile au revenit. Cum putem opri asta? Să controlăm înmulţirea câinilor. PMB a făcut campanii de microcipare şi sterlizare gratuită, însă au dat rezultate parţiale”, a completat Nicuşor Dan.

Edilul a mai spus, referitor la tragedia de la Lacul Morii, că „există obligaţie legală a proprietarilor de terenuri de a le îngrădi şi salubriza”.

„Tragedia s-a produs pe un teren privat, care nu era îngrădit sau salubrizat, la câţiva metri de locul tragediei erau cadavrul unui măgar, probabil asta a declanşat reacţia acelor maidanezi. Există instituţii care trebuie să verifice dacă proprietarii îngrădesc terenul – Poliţiile locale ale Sectoarelor, iar pe salubritate – Poliţiile Locale şi Garda de Mediu”, a mai explicat Nicuşor Dan.

El a mai spus că „ar fi necesare 20 milioane de lei pentru microcipare şi sterilizare în Bucureşti”.

„Nu am o estimare pentru Ilfov. Grosier vorbim de 30 milioane lei bani necesari pentru microciparea şi sterilizarea câinilor pe zona Bucureşti şi Ilfov”, a completat primarul general al Capitalei.

sursa: News.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Mai cititi despre atributiile primarului general referitor la cainii fara stapan. Nu e vina lui, punct. Nu a fost ales pentru asta. Cei sase primari de sector sunt responsabili, dar de asta avem o capitala cu sapte primari, ca sa se poata plasa vina unde nu le place unora.

  • Măi, băiatule!
   Există o instituție plătită din banii noștri care se ocupă de câinii vagabonzi: ASPA.
   Și ASPA e în subordinea directă a primarului general, nu aparține de primăriile de sector. Lasă marota cu primarii de sector, că nu trebuie să stea poliția să fugă după câini.

  • Nici Ponta nu avea atributii in acest fel, dar rezistii i-au cerut demisia in 2015 si si-a dat-o.
   Dubla masura!

  • Habar nu ai ce vorbești,aspa este serviciul din cadru primariei direct subordonata primarul capitalei,care primește sesizări în privința animalelor de pe raza municipiului București. Acum ,daca directorul aspa a comunicat mai departe,e treabă lui,să absolvit de vina ,daca nu….este direct vinovat. Altfel e vina primarului general,care oricum este pe lângă orice funcție de conducere.

 2. Ala care i-a pus intrebarea aia e cr3tin, reporterul clasic de teren care in loc sa puna intrebari inteligente pune intrebari de genul „cum vi se pare”, „va pare rau” ,”va dati demisia” etc etc.
  Aceeasi observatie as avea-o si daca era Firea primar.

 3. El încearcă sa se țină de funcție auzi 😂😂 pana la urma ca ne place sau nu, doar Victor Viorel a avut curaj sa își dea Denisia

 4. Hai sărăciilor useliste săriți:

 5. Daca credeti ca sta in functia asta ca sa isi ia P**i din toate partile ca nu e sustinut de nimeni pentru niste 3-4k euro maxim cat o face si din ce ii mai iese . Cred ca sunteti nebuni

 6. Nu sunt de acord cu sterilizarea și microciparea pe banii din taxele și impozitele mele. Vrei câine plătește, iar de nu amenda să fie mult peste prețul sterilizării și microcipării. Iar câinii vagabonzi adunați, păstrați două săptămâni în adăposturi și dacă nu sunt adoptați să fie eutanasiați. Iar ONG-urile cu protecția animalelor să fie obligate la plata tratamentelor antirabice și la plata de despăgubiri pentru cei care pierd zile de concediu pentru efectuare tratamentului sau pierd bani din cauza concediilor medicale.

  • Un comentariu pertinent și la subiect. Problema e ca de obicei punerea în practică. In mod normal Poliția Locală ar trebui sa verifice dacă câinii din curți(cu stăpân) sunt microcipati și sterilizați. Poliția locală sta pitită in mașini sa treacă ziua. Nu fac nimic, nimic. Sunt degeaba in mare parte.

 7. Da, Ciucu de ce nu isi da demisia?!! Ca el conduce sectorul 6. Serviciul de hingheri si adaposturi pt caini le poate face si primaria de sector 6, caci serviciul primariei generale Ansva nu poate sa acopere toate sectoarele, desteptilor !!!

 8. Eu propun sa isi dea demisia toti din UE cu guvernul si presedintele iar primarii de sector sa primeasca flori, urale si prime. Daca la Rosal s-a stricat o masina cel cu matura este de vina si toti actionarii. Gandire isteata si plina de gargauni.🤕

 9. Nicușor Dan, mana în mana co Ong-urile și cu clanurile interlope, în loc sa omoare toți câinii de pe strada, începe sa între în curțile oamenilor sa-i sterilizeze! Sa vezi acum spargeri de case, un câine asa zis sterilizat nu poate păzi casa!

  • De sterilizare se vorbește de ani și ani de zile doar că nu e pusă în practică. Până acum se rezolva problema. Din cate știu eu in afara unor rase de câini toți proprietarii de câini sunt obligați să-i sterilizeze. Eu nu vad vina nimănui aici: nici a primarului general, nici a ASPA, nici a lui Ciucu. Eu vad vina celor care au câini și nu respectă legea: nu îi țin legați în curte, ii lăsă liberi pe câmpuri, cei care au terenuri in proprietate și le lasă neîngrădite și neîngrijite, etc Și a poliției locale care nu ii verifică pe proprietarii de câini.

 10. Tineti-va bine atunci. Managerul de la ASPA a fost si el ales de cetateni sa se tina de mandat? Sau trebuie sa il gasim si sa-l intrebam personal?

 11. De sterilizare se vorbește de ani și ani de zile doar că nu e pusă în practică. Până acum se rezolva problema. Din cate știu eu in afara unor rase de câini toți proprietarii de câini sunt obligați să-i sterilizeze. Eu nu vad vina nimănui aici: nici a primarului general, nici a ASPA, nici a lui Ciucu. Eu vad vina celor care au câini și nu respectă legea: nu îi țin legați în curte, ii lăsă liberi pe câmpuri, cei care au terenuri in proprietate și le lasă neîngrădite și neîngrijite, etc Și a poliției locale care nu ii verifică pe proprietarii de câini.

 12. Lumea a renuntat la caini:o gura de hranit in plus!ce ii tot vaitati atat?la anul cred ca o sa alergam noi dupa ei!

 13. Daca este adevarata afirmatia: „„Tragedia s-a produs pe un teren privat, care nu era îngrădit sau salubrizat, la câţiva metri de locul tragediei erau cadavrul unui măgar” atunci despre ce vorbim?

 14. Pentru asa zisul Ziggy: din ce clan interlop faci parte? Mana în mana cu ong-urile, sa spargi casele romanilor!