G4Media.ro

Nicuşor Dan: Începe o delimitare a PSD de Cîrstoiu/ Corespunde cu orientarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicuşor Dan: Începe o delimitare a PSD de Cîrstoiu/ Corespunde cu orientarea electoratului social-democrat către Piedone/ Parte importantă a electoratului PNL nu se regăsește în candidatul comun

Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea electoratului PSD „către Cristian Popescu Piedone”, transmite Agerpres.

„Începe o delimitare a PSD de domnia sa (…), ceea ce corespunde cumva cu ceea ce electoratul PSD face, ne spun sondajele, merge către Cristian Popescu Piedone. Deci, nu ştiu în ce măsură, în mod oficial, conducerea PSD se va apropia de candidatul Cristian Popescu Piedone, în condiţiile în care avem alegeri într-un singur tur şi în mod evident şanse de a câştiga au doar doi candidaţi”, a punctat Nicuşor Dan, joi, cu prilejul unei conferinţe de presă, întrebat dacă crede în varianta retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei.

Chestionat de jurnalişti dacă se aşteaptă să fie susţinut de PNL pentru un nou mandat, în cazul în care Cătălin Cîrstoiu nu îşi va depune candidatura la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a opinat că este puţin probabil, deşi şi-ar dori acest sprijin, datorită conexiunii sale cu simpatizanţii PNL.

„Parte importantă din publicul care votează regulat PNL nu se regăseşte în candidatul comun (…) Cîrstoiu şi cu atât mai puţin în Cristian Popescu Piedone. Acum, eu sunt o persoană realistă. Din păcate, a fost luată această decizie a suprapunerii alegerilor europarlamentare cu alegerile locale. E foarte greu pentru această alianţă (…) să meargă împreună la alegerile europarlamentare şi la (…) alegerile locale să meargă separat. Cred că ăsta e şi motivul pentru care au căutat un candidat comun. Deci, evident că mi-aş dori (…) pentru că, în opinia mea, există o conexiune între mine şi simpatizanţii Partidul Naţional Liberal, însă mi se pare puţin probabil la momentul acesta”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că a avut discuţii cu reprezentanţii PNL, însă nu a precizat tema. „Ce pot să vă spun este că în 2020 am fost votat de un public de dreapta, de simpatizanţii PNL. Am încercat să fac tot ce a ţinut de mine pentru ca mandatul ăsta (…) să corespundă aşteptărilor lor şi în continuare, în această polarizare care se face din nou între dreapta şi PSD, mi-aş dori ca toţi simpatizanţii de dreapta să mă voteze”, a punctat edilul Capitalei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Corect, dar să lase aceste analize politice analiștilor că e mai sănătos!