G4Media.ro

Nicuşor Dan: În momentul acesta nu mai avem nimic în cont. Cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicuşor Dan: În momentul acesta nu mai avem nimic în cont. Cu chiu cu vai am plătit salariile, dar urmează facturi la curent, la iluminatul stradal, semafoare, medicamente în spitale

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, miercuri, că, în acest moment, municipalitatea se află într-un blocaj din punct de vedere al adoptării bugetului pentru acest an, iar salariile angajaţilor au fost plătite „cu chiu cu vai”, transmite Agerpres.

„Cu chiu cu vai am reuşit să plătim salariile, dar nu şi taxele pe salarii. (…) În momentul acesta, nu mai avem nimic în cont. Şi urmează… Sunt facturi la curent, la iluminatul stradal, la semafoare, medicamente în spitale, hrană pentru animale la grădina zoologică, spectacole de teatru – tot ce putem închipui că se întâmplă în oraşul acesta depinde de buget”, a explicat primarul general, pentru B1Tv.

El a menţionat că principala nemulţumire a grupului PNL, care a votat de trei ori în CGMB împotriva bugetului, este că nu sunt alocate, de la începutul anului, cele trei miliarde de lei destinate subvenţiilor pentru transportul în comun şi termie.

„Avem un blocaj politic pe buget, în momentul de faţă. Eu am propus un buget foarte similar cu ce s-a întâmplat în 2023, în 2022 – tocmai pe situaţiile astea financiare s-a pronunţat Fitch. Avem un blocaj politic, în esenţă. PSD nu vrea să participe la niciun fel de negociere. Grupul PNL spune: ‘Pune 3 miliarde subvenţie în buget’. Noi am pus două miliarde. Acum am ajuns la 2,3. Păi, aşa am făcut şi în 2023 şi în 2022. Am pornit anul cu două miliarde puse şi, la final, am sfârşit cu trei. De ce am făcut asta? Pentru că ştiam că o să mai ajustăm bugetul de-a lungul timpului şi o să ne mai vină nişte bani. De unde vin aceşti 700 de milioane care sunt în discuţie acum? Sunt nişte fonduri europene pe care noi le-am transferat, pentru că între 2023 şi 2024 a fost transferul de proiecte de pe un exerciţiu financiar pe altul – tramvaiele, liniile de tramvai, conductele de termoficare. Le-am pus cu buget local – exact 700 de milioane, pe care, după ce o să avem actele scrise, o să le decontăm din fonduri UE”, a transmis Nicuşor Dan.

Bugetul Capitalei pe 2024 nu a trecut nici a treia oară. PNL și PSD au majoritatea în Consiliu, dar și-au respins reciproc amendamentele, astfel încât bugetul să rămână blocat

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Jos N. Dan, votam USL, firea primar, ciolacu presedinte.

  2. USL este recunoscut pentru astfel de gesturi dezgustatoare. Orice pentru ciolan, chit ca sufera poporul.

  3. Simion presedinte de tara, Sosoaca primar general la capitala ! O sa zbarnaie treaba de bine ce o sa mearga. Numai promisiuni si scandal. :))