G4Media.ro

Nicuşor Dan, după întâlnirea cu Adina Vălean: Am vorbit despre interesul major…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicuşor Dan, după întâlnirea cu Adina Vălean: Am vorbit despre interesul major al oraşului pentru crearea trenului metropolitan, precum şi pentru reabilitarea liniilor de tramvai / Planul de mobilitate urbană, pe agenda discuţiilor

Primarul general Nicuşor Dan afirmă, vineri seară, că a discutat cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, despre ”interesul major” pentru crearea trenului metropolitan, precum şi pentru reabilitarea liniilor de tramvai. Planul de mobilitate urbană, care va fi lansat în dezbatere publică, a fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor.

”M-am întâlnit azi cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi din partea României, cu care am discutat despre proiectele Bucureştiului şi ale zonei metropolitane pentru infrastructura de transport şi despre finanţările europene pe care Primăria Capitalei le poate obţine. Prioritare pentru Uniunea Europeană rămân proiectele verzi de infrastructură, iar Bucureştiul poate primi fonduri în acest scop”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că a discutat cu Vălean despre ”interesul major” pentru crearea trenului metropolitan, precum şi pentru reabilitarea liniilor de tramvai.

De asemenea, s-a discutat despre Planul de mobilitate urbană al Capitalei, care va fi în curând lansat în dezbatere publică.

”Îi mulţumesc doamnei comisar pentru deschiderea în a susţine Bucureştiul şi pentru asigurările că dialogul PMB cu Comisia Europeană şi cu Direcţia Generală Mobilitate şi Transporturi va continua, ca să aducem aici banii europeni de care avem nevoie”, a mai scris Nicuşor Dan.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Buna treaba, ar trebui sa folosim mai bine pozițiile aste din EU.

 2. Daca discutiile sunt la stadiul de „poate”, in vreo 10 ani ar putea eventual sa se materializeze ceva.

 3. Nulisor si poantele lui. Saracul, mai are 2 ani si dispare definitiv din viata politico-administrativa.

  • Zi sa mori tu?

  • Zic sa moara incompetenta in administratie si Nulisor ofera din plin mostre.

  • Sa te auda Dumnezeu, Gicu!
   Sa scapam odată de incapabilul si inconștientul acesta!

 4. Despre ternoficare iti amintesti, Nicusor?
  Sau vei extermina bucuresteni si iarna viitoare, cu frigul din apartamente?
  Fara caldura in aparramente din noiembrie pana in martie, nu ne pasa de caii tai verzi pe pereti.

  • Termoficarea e o problema de 30 de ani. Ai discutat și cu ceilalți foști primari sa le ceri socoteala ca te extermina iarna viitoare actualul? Eu pot înțelege critica, dar hai sa vedem tabloul complet. Eu din câte știu din presa, dacă e adevărat se fac reabilitări deja. E super nașpa în timpul iernii, dar nu știu ce altceva poți face. Iar fata de autostrada lui Oprescu, pare mult mai ok faza cu trenul și tramvaiele care nu or sa emită CO2 în oraș. Dar sunt convins ca va mai dura. Dar contează și viziunea celor care sunt aleși. Mie după atâția ani mi-e greu cu răbdarea, încerc sa intuiesc cât de corecți și serioși sunt cei care sunt actualii primari.