G4Media.ro

Nicuşor Dan: Doar jumătate din sirenele de alarmare a populaţiei din Capitală…

sursa foto: Primăria Constanța

Nicuşor Dan: Doar jumătate din sirenele de alarmare a populaţiei din Capitală sunt funcţionale. Am alocat 2,7 milioane de lei plus TVA pentru a reabilita şi moderniza sistemul de înştiinţare/alarmare

Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunţă că doar jumătate din sirenele de alarmare a populaţiei din Bucureşti sunt funcţionale, unele putând fi operate doar manual şi că Primăria Generală a alocat 2,7 milioane de lei plus TVA pentru a reabilita şi moderniza sistemul de înştiinţare/alarmare, conform News.ro.

”Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita şi moderniza sistemul de înştiinţare/alarmare a populaţiei Bucureştiului în caz de situaţii de urgenţă”, anunţă primarul Capitalei.

Nicuşor Dan precizează că acest sistem, compus din 300 de sirene şi 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiţii semnificative de mai bine de 30 de ani.

”Doar 155 de sirene şi două centrale sunt astăzi funcţionale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”, precizează primarul.

Conform lui Nicuşor Dan, vor fi modernizate toate cele 300 de sirene, vor fi cumpărate 10 centrale de alarmare noi, precum şi mediile de comunicaţie aferente (GSM, fibra optică, radio etc.).

”Vom face astfel un sistem modern, integrat şi centralizat, care va putea fi acţionat la nevoie apăsând un singur buton”, dă asigurări primarul general..

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Mulțumim, Dle Primar. Ați rezolvat inca o problemă stringentă a orasului care ne preocupa pe toți.

  • Problemele care devin stringente au prostul obicei sa apara brusc.
   Un cutremur, un razboi.
   Probleme care nu te preocupa, dar care brusc devin „stringente”

 2. De banii astia se inlocuiesc sistemele de alarmare din toate orasele cu conditia sa fie achizitionate la preturi „normale”.

  • In schimb nu se pot achizitiona nici macar un sfert dintre iepurii de plastic cumparati de Firea… Si oricine stie ca un iepure de plastic e mai util decat un sistem de alarmare.

 3. Dar i caz de Cutremur , Suna ? Sirena ?

 4. Ar trebui Sirena in Caz de Tornada , in Caz de Inundatii , in Caz de Cod Rosu de Caldura , dar Trebuie sa Vorbeasca Cineva la Sirena . Probabil ca Sirenele sunt de Mare ajutor in Provincie , si in Caz de Viitura cu Coordonatele Viiturii , Ar trebui Sirena pentru in Caz de Pericol de Urs in Provincie , cu Coordonatele , mersului Ursului , la Sirena sa Vorbeasca Cineva .

 5. Dar adaposturile antiaereiene in ce stare sunt? O mai fi vreunul in care se poate adaposti cineva la o adica?