G4Media.ro

Nicuşor Dan: Am prezentat reprezentanţilor BEI interesul special al PMB pentru proiectele…

Sursa Foto: Facebook

Nicuşor Dan: Am prezentat reprezentanţilor BEI interesul special al PMB pentru proiectele dedicate transportului verde, precum trenul metropolitan, modernizarea liniilor de tramvai şi semaforizarea inteligentă

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că a avut, marţi, o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii şi a prezentat acestora interesul special al PMB pentru proiectele dedicate transportului verde, precum trenul metropolitan, modernizarea liniilor de tramvai şi semaforizarea inteligentă a Bucureştiului.

„Am avut o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, cu care am discutat despre proiectele pe care Primăria Generală le pregăteşte şi pentru care avem nevoie de finanţare externă. În discuţia cu delegaţia condusă de vicepreşedintele BEI, Christian Kettel Thomsen, am precizat interesul special al PMB pentru proiectele dedicate transportului verde, precum trenul metropolitan, modernizarea liniilor de tramvai şi semaforizarea inteligentă a oraşului”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

El a mai spus că BEI eeste partenerul firesc pentru PMB deoarece această bancă susţine proiectele de combatere a schimbărilor climatice pe care le derulează UE.

„Banca Europeană de Investiţii este partenerul firesc pentru noi, mai ales pentru că această bancă susţine proiectele de combatere a schimbărilor climatice derulate de Uniunea Europeană, cu un calendar pentru perioada 2021-2025, în care sunt cuprinse obiectivele de finanţare pentru climă ce vin în sprijinul Pactului Verde European.

Subliniez că Bucureştiul este printre oraşele care vor participa la misiunea UE pentru 100 de oraşe inteligente şi neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2030, urmând să primească sprijinul Comisiei Europene în acest sens”, a completat edilul general. (Sursa: News.ro)

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Semaforizare corelata a mai fost, din pacate doreii de la primarie si cei de la utilitati taiau fobrele de cate ori sapau….

 2. Cine sa inteleaga importanta unui tren metropolitan….daca nici un primar de sector (sector 6) nu l duce psihicul! Ca alt spatiu verde nu putea gasi decat cel pe unde ar trebui sa treaca trenul!
  Bineinteles, o pomana de la ministerul transporturilor , coaliția de vrea drzvoltarea Romaniei:))

 3. Firea de ce n-a făcut asta?

 4. Ceva studii de prefezabilitate , eventual studii de fezabilitate , dar deja cred ca este prea mult , dar in mod sigur va fi multa , multa consultanta .
  Fiti pozitivi Nimicitor Ban va v-a salva .

  • Ce ar fi sa mai faci odata ciclu primar sa inveti gramatica limbii romane?!
   In alta ordine de idei, nu stiu de ce insista primarul asta cu liniile de tramvai?
   Bre Nicushoare, poti sa degrevezi traficul si sa-l faci „verde” si cu autobuze electrice.
   Banii pentru un vagon de tramvai iti ajung pentru 4 sau 5 autobuze, plus avantajul de a nu mai ingropa alte 2 – 3 mil. EUR in sinele de tramvai! Tramvaiul si troleibuzul sun mijloace de transport „captive”!

 5. Nicusoare, daca reusesti sa urnesti semaforizarea inteligenta, te votez pana la moarte!