G4Media.ro

Nicolae Ciucă: Primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase la jumătatea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicolae Ciucă: Primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase la jumătatea acestui an, exploatarea urmând să asigure circa un miliard de metri cubi pe an

Premierul Nicolae Ciucă a reiterat, miercuri, că primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase la jumătatea acestui an, exploatarea urmând a asigura circa un miliard de metri cubi pe an, ceea ce reprezintă 10% din consumul anual înregistrat în România.

„Primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase de către compania Black Sea Oil and Gas la jumătatea acestui an şi atunci vom avea un miliard de metri cubi în plus pe an asiguraţi prin această investiţie. (…) În perimetrul de la Caragele există speranţe şi s-a discutat ca primele gaze să fie extrase în anul 2024 iar în perimetrul Neptun Deep, mai devreme de finele lui 2026-2027 nu putem să sperăm că vom avea gaz din Marea Neagră. Cert este că, în tot acest ansamblu, trebuie să recunoaştem că România este o ţară norocoasă, având această resursă deosebit de importantă în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă în cadrul unei emisiuni la TVR1, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, deşi în prezent există suficient gaz pentru consumul populaţiei şi industrie, mai este nevoie de o cantitate suplimentară de circa 20% din consumul anual, din care 10% ar urma să fie asigurată prin exploatarea realizată de Black Sea Oil and Gas.

Şeful Guvernului a menţionat că vineri vor avea loc discuţii cu premierul bulgar pe tema finalizării interconectorului dintre Grecia şi Bulgaria, pentru a putea beneficia astfel şi de gazul lichefiat care poate fi adus în Marea Mediterană şi descărcat în terminalele din Grecia sau Turcia.

În ceea ce priveşte energia electrică, Nicolae Ciucă a subliniat că se au în vedere programele Uniunii Europene pentru energie regenerabilă, alături de demersuri pentru punerea în funcţiune a centralei de la Iernut, a reactoarelor III şi IV de la Cernavodă şi a reactoarelor nucleare de dimensiuni mici.

În legătură cu Legea offshore, premierul a dat asigurări că într-o perioadă scurtă de timp va fi aprobată şi va merge la promulgare.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ciuca, keep breaming….

 2. Totul se dovedește a fi o imensă tâmpenie făcută de ruși!
  Suedia și Finlanda mai aproape de NATO, Ucraina căsăpește militarii ruși, Moldova mai aproape de UE, o ură imensă a întregii planete (cu excepțiile obișnuite ale celor 10% neinternați, încă, în ospicii), o reorientare mondială a singurului lucru pe care Rusia îl poate vinde: hidrocarburi!
  Vor trece zeci de ani până când rușii se vor întoarce în lumea civilizată!

  • Vom vedea. Dar tu o sa fii inlicuit de ceapistul Ciolacu la rotativa la anul, asa ca 2026 e depaaaarteee si se pot intampla multe pana atunci.

 3. Mai avem O LUNĂ PÂNĂ LA JUMĂTATEA ANULUI . Să sperăm că nu se mută jumătatea anului în NOIEMBRIE !

 4. Asa mai misca si Romanii, doar cu suturi in fund de la UE.

 5. Griska, Hriska, nu mai bine te concentrezi tu pe problemele lui Putin? Nu vrei tu sa lași România în pace? Vezi-ti de hrisca ta și nu-ti fa tu griji de rotativa sau de gazele din Marea Neagra. Rusnac coclit!

 6. O țara norocoasă… condusă de multe ,,eminențe cenușii”. Progresăm ca vaca pe gheață! Noroc de general, de ficus, de ciolaci, de atile și alte broaște râioase. Ce noroc pe capul nostru!