G4Media.ro

Nicolae Ciucă, la operaționalizarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria: ”Va permite României accesul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicolae Ciucă, la operaționalizarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria: ”Va permite României accesul la noi surse”

Premierul Nicolae Ciucă a participat, sâmbătă, împreună cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu înalți oficiali din Bulgaria, Macedonia de Nord, Azerbaijan, Grecia, Serbia, la operaționalizarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria.

Premierul a transmis că acest proiect este esențial pentru securitatea energetică a Europei, a regiunii noastre și de importanță strategică pentru România: ”Este un punct de cotitură în ceea ce privește deschiderea pieței regionale de gaze și pentru accesul UE la surse alternative de gaze naturale”, a transmis Guvernul.

Executivul susține că interconectorul inaugurat sâmbătă va permite României accesul la noi surse, precum terminalul pentru gaz natural lichefiat din Alexandroupolis, dar și la Coridorul Sudic. Mai mult, va avea un rol important în operaționalizarea Platformei energetice a UE pentru achiziția comună de gaze naturale, se mai arată în comunicat.

  • ”Cooperarea regională și soluțiile dezvoltate împreună sunt cheia succesului în vreme de criză. Finalizarea Coridorului Vertical face parte din soluțiile de acest fel deoarece va facilita tranzitul gazelor către Europa Centrală și de Est și către Balcanii de Vest, prin conectarea Coridorului de Sud și a gazoductului BRUA. Acest lucru va oferi acces la resursele de gaz din Marea Caspică, precum și la terminalele de gaze naturale lichefiate (GNL) din nordul Greciei. În plus, decizia luată la nivel european și susținută ferm de România, de a folosi gazul și energia nucleară în perioada tranziției ecologice ne oferă nouă, decidenți politici, oameni de afaceri și investitori, predictibilitatea mult dorită. Toate aceste investiții și eforturi de solidaritate europeană și regională, la care România este parte activă, se vor traduce în energie mai accesibilă pentru cetățenii noștri și pentru economia românească”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Noroc că ați vândut pe șpagă petrolul și gazele noastre, că nu ne mai doare capul de ele 😂😂😂

  2. cu „doctoratu” ești în regulă, l-ai „siguranțat”?