G4Media.ro

Nicolae Ciucă, întrebat dacă are încredere în Florin Cîțu: ”Am încredere în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Nicolae Ciucă, întrebat dacă are încredere în Florin Cîțu: ”Am încredere în Justiția română”/ ”E o problemă pentru PNL în sensul în care imaginea partidului în acest caz este afectată”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi seară, la Digi24, că are convingerea că senatorii ”vor avea propria judecată și vor face ce au făcut și până acum”, întrebat fiind cum vor vota senatorii referitor la ridicarea imunității parlamentare în cazul lui Florin Cîțu, în cazul achiziției vaccinurilor anti-COVID:

  • ”Îmi exprim convingerea că senatorii PNL vor avea propria judecată și vor face ceea ce au făcut și până acum la nivelul partidului. E o problemă pentru PNL în sensul în care imaginea partidului în acest caz este afectată. Florin Cîțu a fost președintele partidului, a fost prim-ministru, este membru PNL. Este absolut corect să lăsăm instituțiile statului, Justiția, să își deruleze procedurile și să vedem care este concluzia (Aveți încredere în Florin Cîțu?) Am încredere în Justiție. A spus că își va da demisia din grupul parlamentar PNL și va activa ca neafiliat. Este o decizie corectă a unei persoane care are în vedere și imaginea partidului”.

Context

Procurorii DNA au cerut, joi, ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-Covid, potrivit surselor G4Media. DNA a emis un comunicat în care vorbește despre ridicarea imunității a trei persoane, fără a le menționa însă numele. Potrivit surselor G4Media.ro, dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări din oficiu a unui procuror DNA.

Procurorii susțin că ”persoane din Guvernul României” ar fi contractat în perioada ianuarie – mai 2021 un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane. În ianuarie 2021, prim-ministru era Florin Cîțu (PNL), iar miniștri ai Sănătății au fost Vlad Voiculescu și apoi Ioana Mihăilă (ambii USR).

Procurorii susțin că cei trei membri ai guvernului au cumpărat 52 de milioane de vaccinuri de care nu ar fi fost nevoie, în valoare de peste un miliard de euro, deși înainte de 1 ianuarie 2021 fuseseră contractate deja 37 de milioane de doze de vaccin.

DNA susține că achiziția a fost făcută ”cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției”.

Dosarul vaccinurilor este instrumentat de procurorul George Adrian Matei, cel care a obţinut condamnarea la închisoare a fostului lider PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Dar imaginea partidului e ok având ca lider (sic) un general închipuit, obedient, plagiator și mai ales, MAI ALES anaIfabet (aproape) funcțional

  2. Care imagine?!!!

  3. Ciucă şi bode, hoții plagiatori, împreună cu robotul de tocat bani publici şi nervi, au creat o imagine minunată, de nu-i mai votează nimeni.

  4. Tovarășu, tovarășu, nu-n koor bă tovarășu’!

  5. … si cum mai stati cu Covid in tara? Dnul Rafila tace malc, nimeni nu stie nimic. Se apropie Craciunul si aglomeratia.