G4Media.ro

Nicolae Ciucă, în Polonia: ”Căutăm soluții pentru situația energetică/ Vom sprijini Moldova,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, în Polonia: ”Căutăm soluții pentru situația energetică/ Vom sprijini Moldova, Georgia și Ucraina pentru aderarea la UE”

Nicolae Ciucă împreună cu miniștri ai cabinetului pe care îl conduce s-a aflat, joi, în Polonia, unde a fost primit de omologul său polonez, Mateusz Morawiecki.

Premierul Ciucă a declarat că au discutat despre refugiații pe care cele două țări îi primesc, dar și despre susținerea Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei în aderarea la Uniunea Europeană.

Ciucă a transmis că cele două delegații au discutat și nevoia de identificare a soluțiilor la situația energetică din Europa.

Principalele declarații:

 • Împreună ne-am exprimat susținerea pentru poporul ucrainean, pentru guvernul ucrainean, pentru a putea ca împreună să putem asigura sprijinul necesar valului mare de refugiați care vin în Româna și Polonia.
 • Am discutat de mecanismele interne, instituționale și despre mecanismele UE pe care putem să le accesăm.
 • Am avut discuții despre toate măsurile care s-au luat astfel încât să putem să întărim descurajarea și apărarea pe flancul estic.
 • Avem măsuri pe care le-am derulat împreună, este o structură militară poloneză, o structură care face parte din grupul de luptă (…)
 • Am obținut acordul premierului polonez ca o subunitate să facă parte din grupul de luptă al NATO din România condus de Franța.
 • Discuțiile de astăzi au permis totodată trecerea în revistă a progreselor realizate de țările noastre și ne-au permis să stabilim o serie întreagă de repere, convenind ca împreună să urmărim ceea ce astăzi s-a discutat și s-a semnat să fie concretizat în realitate.
 • Am discutat aspectele legate de ceea ce putem să facem împreună pentru a rezolva situația energetică și a gazelor și am căutat împreună să găsim soluții.
 • Am decis să continuăm să sprijinim Moldova, Georgia și Ucraina pentru aderarea la UE.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. cautati nea cCiuca energhia, cautati-o bine.
  fara cercetare serioasa de unde ba nene?
  poate pica Soare malaiță…
  in 30 de ani daca se administrai corect resursele existente, carbunii, gazul si petrolul, am fi avut si bani de cercetare si bani investitii.
  baietii destepti i-au tocat pe imobiliare, masini bengoase si distractii.

 2. PSDNL n-a vrut să scoată gazul din Marea Neagră, c-am fi devenit independenți de ruși.