G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă, în Japonia: „Componenta de securitate și apărare reprezintă unul…

sursa foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă, în Japonia: „Componenta de securitate și apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, condusă de președintele Ichiro Assawa, în cadrul vizitei în Japonia a celor doi înalți demnitari români, transmite Guvernul României.

„Prim-ministrul Ciucă a subliniat faptul că este o onoare să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru Shinzo Abe, primul șef de guvern din Japonia care a vizitat țara noastră și cel care a achiesat să lanseze Parteneriatul Strategic cu România, în contextul primirii de către președintele Klaus Iohannis, în vizita sa istorică din 2018”, se arată în comunicatul transmis de Executiv.

Premierul Nicolae Ciucă a susținut că încheierea Parteneriatului Strategic între România și Japonia este nu numai un act realizat la momentul oportun, dar și o moștenire pe care o lasă fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe, care reflectă viziunea sa remarcabilă în acest domeniu, atribuind României un rol relevant în această regiune. De altfel, atât România, cât și Japonia împărtășesc aceleași valori și interesul pentru apărarea lumii bazate pe reguli, se mai arată în comunicat.

„Componenta de securitate și apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți. Coordonarea strânsă și permanentă între noi este cu atât mai importantă și necesară în contextul provocărilor strategice cu care ne confruntam”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă efectuează, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia) pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

Ciolacu şi Ciucă au prevăzute întâlniri cu reprezentanţi ai Dietei Japoniei şi cu prim-ministrul nipon, Fumio Kishida.

Tot luni, premierul României va avea o întrevedere bilaterală cu președintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas.

Funeraliile de stat pentru fostul premier Shinzo Abe urmează să aibă loc marţi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Nici un video cu cuvintarile tovarasului apv-ist?

  2. ,,Vizita istorica ” a fostului premier nipon in RO.s-a desfasurat cat se poate de penibil, betivul Tudose,premierul nostru pe atunci, si-a dat demisia cu o zi inainte de intalnire cu prim ministrul Japoniei, ca na’ l-a mazilit Dragnea &Co, ce a mai contat ca venit pentru prima oara la noi ,de peste mari , un inalt oficial Japonez,cu adevarat ,,istorica”..
    ,,Placuta Suedeza” PSD+PNL+UDMR