G4Media.ro

Nicolae Ciucă: Am stabilit cu Marcel Ciolacu în calitate de lideri de…

Foto: gov.ro

Nicolae Ciucă: Am stabilit cu Marcel Ciolacu în calitate de lideri de partid să semnăm un angajament politic pentru a oferi acele garanții prin care să determinăm educatorii, învățătorii și profesorii să reia procesul de învățământ / Guvernul va aproba azi și un memorandum

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, înaintea ședinței de guvern, că a stabilit cu Marcel Ciolacu să semneze, în calitate de lideri de partid, să semneze și un angajament politic pentru a oferi garanții prin care să determine educatorii, învățătorii și provestorii să se întoarcă la catedră. Guvernul a urma să aprobe azi și un memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării de anul viitor.

Cele mai relevante declarații:

”Am elaborat OUG în ședința de guvern anterioară. Am convenit că există solicitări care trebuie să dea încredere că aceste măsuri trebuie concretizată. Am înțeles și această suspiciune, dar în momentul de față au avut un partener onest și angajat pentru a rezolva aceste probleme. Împreună cu președintele Camerei Deputaților, cu miniștri de linie am adoptat aceste măsuri și vom continua să le materializăm în aceste documente solicitate de personalul din educație.

Astăzi pentru a oferi garanții suplimentare vom aproba un memorandum în cadrul unei declarații pe care o vom aproba în guvern și o vom publica în MOF exact cu elementele de referință legat de prevederile salarilale pentru debutanții din educație.

Sunt asumări politice, am stabilit de asemenea cu domnul Marcel Ciolacu să ne asumăm în calitate de lideri PNL și PSD să semnăm un angajament politic tocmai pentru a oferi acele garanții prin care să determinăm educatorii, învățătorii, profesorii să reia procesul de învățământ, să finalizeze anul școlar. Aici nu e vorba de relația dintre membrii sindicatelor și guvern, ci e vorba de impactul acestor decizii asupra a milioane de copii, asupra milioane de părinți și cel mai important asupra a sute de mii de copii care urmează să susțină evaluarea națională și Bacalaureatul.

Toate aceste chestiuni sunt convinși că dascălii noștri le înțeleg precum și apelul la rațiune pentru a finaliza această grevă pentru a închide anul, concretizând ceea ce am discutat în documente oficiale care sunt absolut angajante pentru Guvernul României.

Reiterez încă o dată educația și sănătatea sunt priorități în programul de guvernare. Azi aprobăm această decizie de politici publice, acest memorandum și sunt convins că după ce va fi publicat în MOF vor înțelege seriozitatea angajamentului nostru și vor lua decizia de a reveni la catedră.”

Context

Un memorandum este un act juridic fără forță juridică. Reamintim că sindicatele au cerut garanții, care pot fi oferite doar prin lege sau ordonanță, că din 2024 salariul unui cadru didactic debutant va fi echivalent cu salariul mediu pe economie.

În proiectul de memorandum se arată că în viitoarea lege a salarizării, salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie din 2022.

Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu au anunțat și ei prin comunicate separate inițierea acestui memorandum.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Memorandum?
  Ăsta plătește chirie, rate la bănci, mâncare la copii ? Sau e ceva ca hârtia igienică. Că așa pare…

 2. Cei doi trăiesc într-o lume paralelă, fără vreo legătură cu realitatea. Cine ar fi nebun să se bazeze pe promisiunile lor? Grevă până la capăt!

  • Din contră, javrele sunt perfect conștiente de ceea ce fac și speră să amâne cât mai mult posibil creșterile ca sa aibă ei bani pentru sinecuri.

 3. Bun. Acum stabileste cu Marcel sa mergeti si la clase, sa predati.

 4. Doar in fata Fiintei Nelocuite prezentati garantii , pentru mine, zero barat ! (Armata a pierdut enorm prin scoaterea in fata a unui asemenea exemplar necajit , de laborator……..) Sper ca maine sa aveti in calitate de speciali, o mostra de ”stabilitate”la care voi contribui si eu , ca pensionara cu studii superioare , cu peste 37 ani de munca si pesnsie sub 2000 lei, de vierme …….

 5. Aveti parlamentul si guvernul.
  Fie lege fie asumare de raspundere, ce e asa de complicat de inteles?

 6. Dom’ doctor (Ma)Ciuca si cu revolutionarul de kkarton Ciolanu s-au gandit ei (cu ce oare) sa scrie un memorandum pe hartie igienica. Madam inginer in invatamant, aka Deca (de vin) s-a gandit sa-l livreze si sa-l gireze!

  Viitor de HAUR tara noastra are!

  PS. Nu ca i-ar interesa pe bizoni, dar nu stiu cum sa incheie anul scolar si sa intre in vacanta. Oricum este laudabil faptul ca guvernul de analfabeti n-a incercat sa declare greva ilegala!

  PPS. La ce gaura a ajuns Iohahahannis? Si apropos, si-a luat si toarta cu el? ???

 7. Mangleala si alba-neagra practicata de USL continua. E un joc de care clipeste primul la care puterea are jocuri in picioare, profesorii fiind cei sub presiunea lipsei de venituri si a elevilor.

 8. Nu te lasă oamenii ăștia răi să pleci😂

 9. Duși cu pluta ? Cine mai crede minciunile voastre ? Încă nu v-ați dat seama cât sunteți de decredibilizați ?