G4Media.ro

Niciun candidat nu a reuşit să promoveze concursul de manager al Spitalului…

Sursa foto: Facebook SJU Sibiu

Niciun candidat nu a reuşit să promoveze concursul de manager al Spitalului Județean Sibiu. La concurs a participat și fosta directoare, care a demisionat la cererea Ralucăi Turcan când Sibiul a intrat în carantină

Niciun candidat nu a reuşit să promoveze examenul de manager al celei mai mari unităţi medicale publice din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unde au fost şi sunt încă internaţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 şi nu numai din localităţile sibiene, potrivit anunţului publicat joi, pe site-ul oficial al instituţiei, relatează Agerpres.

Cele trei candidate, Daniela Bozga, Liliana Coldea (fost manager demisionar, acuzat de Ministerul Sănătăţii de „management defectuos”) şi Cristina Florica Neagu au fost respinse, după ce au obţinut note cuprinse între 5,82 şi 6,56, se precizează pe site-ul SCJU.

Oricare dintre candidate are posibilitatea să conteste rezultatul concursului, în cursul zilei de vineri.

În premieră pentru acest spital din Sibiu, comisia de concurs este formată din manageri de spitale din ţară. Preşedintele comisiei este fostul manager, Cornel Benchea, preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany şi medicul Marius Craina, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

Actualul manager interimar, Florin Neag, va conduce în continuare spitalul până pe data de 10 iulie, când îi expiră interimatul.

Sursa foto: Facebook SJU Sibiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Fie examenele sunt foarte grele, fie candidații sunt foarte încuiați intelectual și managerial! Tind să cred în a doua variantă… Vezi ce îți este și cu examenele acestea, degeaba ele se organizează dacă nu are cine să le promoveze…! Nu mai bine se merge pe ideea brevetată și bătătorită, numiri fără concursuri! Ne mai mirăm că spitalele arată așa cum arată, cu așa management, nici nu e de mirare! Atenție, la concurs a participat și fostul manager!

 2. Iarasi un examen de genul: „Ce scrie in legea x, paragraful y, litera z – dar pe spatele hartiei pe care a fost tiparit, hartia tiparita in Ajunul Craciunului din 2012”?

  Nu stiu, nu am treaba cu managementul spitalelor dar ma gandesc dupa ce am vazut intrebarile la examenul ala cu DSP-ul ca poate un manager ar trebui verificat dupa alte criterii, nu doar daca stie legi. Adica ma gandesc ca e cineva special angajat pentru a defini ce e legal si ce nu intr-o firma, si acea persoana nu e neaparat managerul. Un avocat sau jurist ma gandesc.

  Un manager se ocupa sa mearga treaba. Angajatii sa fie platiti, sa munceasca, sa se respecte orele, sa vada ce procese pot fi imbunatatite, sa traga de mustati pe aia care lenevesc, sa ceara niste culturi de bacterii de pe peretii spitalului.

  Adica, nu stiu, nu totul trebuie sa fie dupa legi si am impresia ca la Stat prea mult se fuge dupa „a respecta legea” si mai putin dupa a se face concret treaba. Incepe sa sune ca acel „political corecteness” din occident unde nu poti zice la om ca e „retardat oligofren frecator-de-menta rahat cu ochi” ca cica nu e politicos – asta cand il cauti si nu dai de el niciodata in timpul programului de lucru.

  • Un test echilibrat ar fi trebuit sa includa intrebari care sa acopere in procent de 30% legislatia, 30% managementul operational (lant aprovizionare spital, planificare, securitate munca si pacienti, etc. ), 10% leadership, 20% performanta, politici si proceduri, 10% management financiar.

 3. Nu e normal ca la atatea concursuri sa pice toti. Sau avem o problema cu conceperea testelor, sau recrutarea/atragerea candidatilor e facuta in bataie de joc. Tare mi-e teama ca se intampla ambele.

 4. Nu a fost niciun test. Cele 3 candidate si-au sustinut in fata comisiei propriul plan managerial. E pacat sa ne dam cu parerea daca nu stapanim subiectul.

 5. Va salut cu respect. Asta e rezultatul culorii galbene. Daca ar fi fost iarasi “PeSeDe” atunci aveam pe cine sa dam vina. Dar uite frate ce reusesc “hastagii” si cu galbenii. Chiar nu avem in tot Sibiul un om capabil sa administreze un spital? Pai atunci ce sa mai zicem de cum sunt tratati pacientii?