G4Media.ro

Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării din Israel/ Yoav Galant ceruse o…

sursa foto: Facebook/ Yoav Gallant

Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării din Israel/ Yoav Galant ceruse o pauză în procesul de reformă judiciară, care a produs proteste masive în țară și îngrijorare în străinătate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a demis, duminică, pe ministrul Apărării, Yoav Galant, care în urmă cu o zi a cerut o pauză de o lună în procesul de reformă judiciară, proiect extrem de controversat, relatează Reuters, citată de News.ro.

“Premierul Benjamin Netanyahu a decis să îl înlăture din funcţie pe ministrul Apărării, Yoav Gallant”, a anunţat biroul prim-ministrului.

Sâmbătă seară, ministrul Yoav Gallant a cerut o pauză de o lună în procesul de reformă judiciară al guvernului, în contextul în care zeci de mii de israelieni continuă protestele la Tel Aviv faţă de acest proiect controversat.

În fiecare săptămână au urmat demonstraţii de la prezentarea, în ianuarie, de către guvernul lui Benjamin Netanyahu, unul dintre cele mai de dreapta din istoria Israelului, a unui proiect de reformă care divizează ţara.

Stârnind îngrijorare în ţară dar şi în străinătate, reforma urmăreşte creşterea puterii aleşilor faţă de cea a magistraţilor. Potrivit opozanţilor săi, aceasta pune în pericol caracterul democratic al statului Israel.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ma repet: Din nefericire, de la asasinarea (de neînchipuit !!!) lui Yitzhak Rabin, în Tara fagaduita lucrurile s-au schimbat si nu în bine. Iara democratia tip Bibi……hutzpah (nu cred ca e ortografiat corect).

  2. Guvernul lui Beniamin Netaniahu nu este „unul dintre cei [sic] mai de dreapta din istoria Israelului”, ci cel mai de dreapta în mod evident.

  3. Democratia e in regres peste tot. Oamenii au uitat lectiile trecutului, anume ca dictaturile nu functioneaza.