G4Media.ro

Neonazistul Stephan Ernst, care l-a ucis pe alesul regional CDU Walter Lübcke:…

Neonazistul Stephan Ernst, care l-a ucis pe alesul regional CDU Walter Lübcke: Am tras de aproape/ A fost crud şi laş, dar nu pot schimba nimic / Nimeni nu ar trebui să moară pentru că are altă părere

Un neonazist german a mărturisit, miercuri, în timpul procesului, că a ucis un ales regional care apăra cauza migranţilor, un asasinat care a condus la o conştientizare a ameninţării tot mai mari pe care o reprezintă extrema dreaptă în această ţară, relatează AFP, citată de News.ro

”Am tras de aproape” în Walter Lübcke, a recunoscut Stephan Ernst, în vârstă de 46 de ani, potrivit unei declaraţii citite de avocatul său la tribunalul de mare instanţă din Frankfurt.

El este acuzat de Parchetul federal german, însărcinat cu dosare teroriste, de proiectarea asupra acestui ales a ”urii sale xenofobe” şi de faptul că l-a ucis acasă la ales, la Kassel, cu un glonţ în cap, la 1 iunie 2019.

Stephan Ernst a mărturisit iniţial crima, după care a retractat şi l-a acuzat pe presupusul său complice Markus Hartmann, de asemenea judecat în acest proces, de la 16 iunie.

Parhetul îl acuză totodată de ”omor agravat” şi ”tentativă de omor agravat” cu arma albă al unui refugiat irakian în 2016, acuzaţii pe care le-a respins miercuri.

El riscă închisoarea pe viaţă. Este pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial când un caz de acest tip este judecat în ţară.

În declaraţia sa, Stephan Ernst precizează că a acţionat împreună cu complicele său Markus Hartmann, prezent alături de el la momentul asasinatului.A fost crud şi laş”, a recunoacut el, ”dar nu pot schimba nimic

El cere scuze familiei alesului. ”Ştiu, ceea ce am făcut Hartmann şi cu mine va rămâne de neiertat pentru totdeauna”.

”Nimeni nu ar trebui să moară pentru că are altă părere”, mai a mai declarat el. Presupusul său complice este acuzat de parchet de faptul că l-a antrenat la tir, în pădure, ”inclusiv cu arma folosită” în crimă, fără să fie, însă, ”la curent cu planurile reale” ale lui Stephan Ernst.

Cei doi suspecţi au asistat împreună, potrivit anchetatorilor, la o reuniune publică în cursul căreia Walter Lübcke şi-a exprimat susţinerea faţă de politica migratorie generoasă a cancelarului Angela Merkel.

Peste un milion de refugiaţi au fost primiţi în Germania în 2015 şi 2016. Ulterior, Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a intrat zgomtots în Parlament, în alegerile legislative din 2017.

Stephan Ernst le era cunoscut autorităţilor încă de la sfârşitul anilor ’80, ca un simpatizant neonazist potenţial violent.

În 1993 el este suspectat de planificarea unui atentat cu bombă împotriva unui centru pentru solicitanţi de azil. În 2009, el participa la o revoltă rasială, la Dortmund.

În pofida acestui trecut încărcat, serviciile de informaţii au încetat, în ultimii ani, să-l supravegheze.

Ancheta a dezvăluit altă eroare a poliţiei, acuzată deja adesea în trecut de complezenţă faţă de neonazişti. Ea nu a semnalat autorităţii care emite permise de port de armă faptul că presupusul complice era un membru activ al ultra-dreptei. Acest lucru i-a permis să-şi procure pistoale şi puşti.

Sursa: News.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Daca nu sunt pedepsiti cu o duritate exemplara aici vom ajunge si cu teroristii unguri din comitatele urii, xenofobismului, fanatismului revizionist si a iredentismului de sec. 19 !

 2. Ce s-ar fi intamplat daca armata SUA nu ar fi ramas pe teritoriul GERMANIEI dupa 1945.Se reinventa nazimul modern!Cu toate acestea nazistii fac prozeliti!

  • Asa e, nazistii germani sunt in reviriment. A venit unul dupa mine in lanul de spaaranghel cu niste texte, zicea sa ma caiesc, sa respect omul superior cu somaj tehnic 87%. Zice, „E.on uber alles, abator macht frei”.

   M-a impresionat. De maine inchid toti proxenetii din Romania, si trimit toate femeile romance cu chef de prostitutie la el acasa.

 3. Unii nemți trag de aproape, alții de la distanță, dar toți sunt lași.

  • Daaaa, vai de capul lor, nemti.
   Dar ce parere ai de viteazul popor roman, Emile…de postacii curajosi care iau bani jegosi ca sa imputa forumurile cu soparle ale propagandei ruse, ca tine ?

 4. Cand nu ai de ales, cand unii sunt mai corect politic (pentru ei) ajungi si la astfel de manifestari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.