G4Media.ro

Nelu Tătaru: Putem ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi /…

Nelu Tătaru: Putem ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi / Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier/ La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, după amiază, la Digi24.ro, că Guvernul a discutat în această după amiază situația evolulției epidemiei de coronavirus. Tătaru a afirmat că, în funcție de evoluția epidemiei, poate fi luată la un momentat măsura izolării unei zone sau a unui cartier. ”Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități”, a declarat Tătaru la Digi24.ro.

Potrivit datelor oficiale, publicate pe datelazi.ro, cinci județe au un număr total de cazuri de la începutul epidemiei de peste 3 la mia de locuitori: Suceava (6.72), Brașov (4.34), Vrancea (4.05), Argeș (3.39) și Galați (3.03).

Principalele declarații:

”S-a discutat evoluția ultimelor două săptămâni și în ultimele două zile de weekend. În acest context, s-a discutat capacitatea sistemului medical de a trata, de a interna.

Sunt focare care trebuie urgentate în anchetă. Mâine voi decide ca orice persoană depistată pozitiv să fie făcute anchete în maxim 12 ore ancheta epidemiologică.

S-a mai dispus ca toate datele despre anchetă să fie dirijate către Ministerul Sănătății. S-a mai discutat despre izolare și carantiare, să punem gestiona zonele cu cazuistică cu număr ridicat.

Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Dacă va fi nevoie de transferuri în spitale le vom face pentru a putea gestiona focarele sau suprapopularea.

Sunt mai multe județe, noi urmărim creșterea numărului de cazuri în mai multe județe, inclusiv Vaslui.  59 de persoane care lucrau într-un abator de păsări au fost pozitive. Avem zona Dâmbovița, Argeș care trebuie gestionate.

Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități.

Putem ajunge în următoarele cazuri și la o mie de cazuri pe zi, dar ne așteptăm ca după ce legea intră mâine în vigoare să putem gestiona mai bine cazurile

Reprezentanții Bisericii trebuie să gestioneze evenimentele pe care le organizează. Este un potențial pericol (despre înghesuiala dintr-o biserică din județul Argeș – n.red.)

Nu văd nici un motiv să nu avem alegeri și să nu înceapă anul școlar, cu anumite precauții. La alegeri – ne gândim la mai multe zile, două zile luăm în calcul

Tătaru a dat și câteva exemple de zone cu creșteri mari ale ratei de infectare. El a spus că la Vaslui au fost depistați 59 de pozitivi dintr-o sută de testați la un abator de păsări, iar în Galați, Argeș și Dâmbovița sunt focare în unitățile medicale.

În ceee ce privește paturile de la Terapie Intensivă, ministrul Sănătății a spus că ”Avem 1.900 de paturi, din care 840 paturi sunt echipate complet la cel mai înalt standard. Situația e încordată în anumite spitale și acolo am suplimentat locurile”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. si la dinamo cum faceti ?

 2. atata ati taiat pensiile speciale incat lui droneanu i s-au mai adaugat 2000 de euro la cele 3 pensii. poate si la cele doua salarii dar inca nu am aflat.

  in septembrie cu cat ii mai mariti ?

  e adevarat ca pensiile si salariile castelor cresc lunar ?

 3. Tovarășe voi declarați atît cît vi se dictează din exterior de masoni gunoaiele dracului ale societății românești după lovitura de stat din 89

  • Asha e gogule, de vina „e” masonii, americanii, nemtii, evreii, ungurii, si alte puteri burghezo-mosieresti. Numai noi, puii de daci adevarati nu avem nici o vina…

 4. Daca permiteti, comunicarea voastra este frusta cata vreme va lipsesc terminii medicali specifici.

 5. 1000 de cazuri atingem in urmatoarele 2-3 zile.

 6. Plimba ursul nene. Nu mai ești credibil…..demisia și la coșul de gunoi al istoriei. Cine sa te mai creadă și pe tine….?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.