G4Media.ro

Nelu Tătaru anunță că 2,3 milioane de persoane defavorizate vor primi câte…

Nelu Tătaru anunță că 2,3 milioane de persoane defavorizate vor primi câte 50 de măști care ar trebui să le ajungă două luni/ Bugetul ministerului a fost suplimentat cu 230 milioane de lei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi seară, că a aprobat achiziționarea măștilor de protecție pentru 2,3 milioane de persoane defavorizate și că fiecare dintre acestea vor primi câte 50 de măști de protecție care ar trebui să le ajungă timp de două luni. Ministerul a suplimentat fondurile cu 230 milioane de lei pentru achiziționarea acestor măști.

”În urma modificării în Parlament privind starea de alertă am adoptat o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății necesarul de măști de protecție pentru familiile defavorizate. Am aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”.

Ministrul a menționat că sunt considerate categorii defavorizate persoanele care beneficiază de ajutor social pe Legea 416/2001, persoanele care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei în baza Legii 277/2010, pensionarii care primesc până în 704 lei (pensia minimă garantată), persoanele cu grad de handicap care beneficiază de venituri din asistență socială.

Autoritățile locale vor fi nevoite să trimită către minister lista cu persoanele care fac parte din aceste categorii sociale, iar DSP va trebui să vireze materialele de protecție către autorități în 3 zile: ”Dincolo de orice aparteneță politică, aceste măști trebuie să ajungă la persoanele defavorizate”, a conchis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Este clar acum ca alegerile se vor tine în acest an, nu la anul!

  2. Ohoho, sa vezi olx-ul plin de mascute si schimburi de masti pe tutun si Mona… PEzedeii, nu plusati deloc? Nu/s cam putine 50 de buc/ defavorizst? Pardon, votant…

  3. Plus pachete igienico-sanitare, plus pachete cu făinuri, zahar, ulei!
    Pnl =psd nu este un fake!

  4. Nelu-barbaru ar trebui sa distribuie masti pentru toti pensionarii,pentru toti diasporezii reintorsi si pentru toate persoanele defavorizate cel putin la valoarea celor trimise in R. Moldova. Sau Nelu -barbaru ajuta mai mult moldovenii decat pe romanasii lui Johannis.

  5. Daca oamenii de stiinta stabilesc faptul ca doar oamenii cu pregatire gimnaziala sunt expusi pericolului covid-19 , ce faceti , le dati cate o diploma de bacalaureat ca sa se poata proteja?
    :)))))))

  6. Buna ziua!Matematica este grea!!!Daca o masca poate fi utilizata maxim 4 ore pe zi,tinand cont de timpul alocat pentru munca(8 ore-12 ore) in,general ai nevoie de minim 2 masti,maxim 3(pentru ca se presupune ca acasa nu ai nevoie!!)deci 30 de zile × 2….nu dau 50 buc.pentru 2 luni!!!!Dar…mingea este la „guvernul meu” și susținători!!Sa aveti in continuare SUCCESURI(creștere economică și creșterea procentelor) așa cum sustineti!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.