G4Media.ro

Negoiță: „Am sunat-o pe Clotilde Armand să-i ofer ajutorul Sectorului 3 dar…

sursa foto: Facebook/ Primăria Sector 1

Negoiță: „Am sunat-o pe Clotilde Armand să-i ofer ajutorul Sectorului 3 dar nu mi-a răspuns la telefon”. Ce mesaj îi transmite acesta primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, afirmă că în problema gunoaielor din Sectorul 1 ar fi vrut să-i întindă o mână de ajutor primarului Clotilde Armand, dar că aceasta nu i-a răspuns la telefon.

„Am vrut să-i oferim câteva dintre mașinile noastre care să ridice gunoiul din Sectorul 1, să poată ține situația sub control. Dar nu mi-a răspuns la telefon”, a spus Negoiță în emisiune la Digi24.

El a punctat că „dacă Clotilde Armand se uită la televizor, să știe că Primăria Sectorului 3 își exprimă disponibilitatea să ajute Sectorul 1 să scape de gunoaiele de pe stradă”.

Întrebat dacă Clotilde Armand poate să scape pe cale legal de povara societății Romprest, Robert Negoiță a spus că numai dacă primarul Sectorului 1 este „bine intenționat”, neexistând o anume firmă care să aștepte pe la colțuri să obțină contractul de salubritate.

„Dacă doamna Armand are intentii corecte, răspunsul meu este categoric da, poate scăpa de contractul cu Romprest. (…) Dar dacă există vreo societate de salubritate care așteaptă la colț ca să preia acest contract, atunci va avea probleme foarte mari. Trebuie să aibă același comportament pe care l-am avut noi la Primăria Sectorului 3 și o asigur public că nu va avea nicio problemă”, a comentat Robert Negoiță.

Primarul Sectorului 3 mai arată că administrația sa cheltuiește cei mai puțini bani pentru salubritate, prin comparație cu toate celelalte sectorare, motivul fiind legat de faptul că are înființată o structură subordonată care se ocupă direct de ridicarea deșeurilor.

„Avem taxa cea mai mică, la contribuția la salubritate, din tot ce înseamnă București. De exemplu, din contribuția de la bugetul local, taxa pe salubritate pentru Sectorul 1 e aprope dublă față de Sectorul 3, care este mult mai mare (…)”, a comentat Robert Negoiță.

În 2020, bugetul pentru salubritate prevăzut de Primăria Sectorului 3 a fost de circa 100 de milioane de lei, din care taxa revenită de la Consiliul Local a fost de circa 70 de milioane, sumă mai mică decât ce s-a alocat la toate celelalte sectoare, a informat primarul Negoiță.

„Noi ne-am făcut propria Direcție de salubrizare, cu multă muncă, cu investiții în utilaje, în personal… Dar acum economisim peste 20 milione de euro în fiecare an și asta putem să o demonstram cu cifre (…)  Oricum, intenționam să mai cumpărm utilaje performante să continuăm ce am început anul trecut, de a devia de la groapă 60% din deșeurile colectate (de a valorifica – n.red)”, a comentat Negoiță.

Sursa Foto: Primăria Sector 1 / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Nici Robert Negoiță nu stie ca de gunoaiele depozitate ilegal se ocupa Politia Locala?
  Gunoiul menajer se depoziteaza si ridica din pubele iar mobila veche, geamantane distruse, molozul, electrocasnice defecte, saltele calarite… omul e raspunzator pentru ele. Daca are nevoie de ajutor sa sune si nu sa le arunce la intamplare pentru ca va fi AMENDAt.

 2. Luați-l pe Negoiță la Plusere !
  Apoi pe Dottore Ponta !
  😂😂😂

 3. În loc să-și vadă de gunoaiele din sectorul lui, Negoiță se dă rotund!

  • V-a cam dat peste bot negoita asta:))) din cate se vede pentru plusere cetatenii sunt pe ultimul loc, grandomania si ipocrizia sunt valorile principale a plusereilor.
   Ati demonstrat din nou ca ca cea ce zic este adevarat.
   A nu se intelege ca sunt pro alte partide, sunt total pentru distrugerea clasi politice romanesti si pentru o revolutie adevarata, nu cum a fost in 89 numai minciuni perpetuate de toti politicienii pana azi!.

 4. A terminat cu bordurile ?

 5. „Teme-te de pesedisti chiar si cand aduc daruri”
  Homer, Iliada

  • Corectie: Virgiliu, Eneida.

  • @impostorul de mai sus:
   Daca citezi tu, trebuie sa fie din „Boviniada” de ion iliescu.
   Nu-i frumos sa furi identitatea altora! Asa m-au invatat pe mine Mam’mare, Mamitica si Tanti Mita!

 6. Bine ți-a făcut băi Iudo!

 7. S-o învețe ce? Să facă groapă de gunoi în mijlocul sectorului? Să îngroape gunoaiele în pământ și să facă parc peste ele?

 8. Văd că nimeni nu cunoaște principiul „poluatorul plătește”din Legea UE a Mediului, ratificată de RO și obligatorie prin OUG 195/2005 (Legea 265/2006) . Astfel, firmele de construcții și demolări care abuziv depozitează ilegal moloz și resturi de materiale de construcții, trebuie trase la răspundere, împreună cu transportatorii tocmiți de ei, precum și cu hoții de fier vechi, care sufocă terenurile virane din jurul Capitalei. Nu proprietarii sunt vinovați, fiindcă nu se pot opune unor rețele bine organizate, timp de 20 de ani, sub oblăduirea autorităților locale, care se fac că nu văd camioanele și căruțele cu moloz, din motive obscure.

 9. Poza aia nu e de pe un teren privat unde era unu’care locuia într-o rulotă si facea hoarding?

  Cred că asta e un articol despre el: https://m.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/caz-fara-rezolvare-in-bucuresti-de-20-de-ani-o-familie-aduna-gunoi-si-il-depoziteaza-chiar-in-curte-1091536

 10. Întrebare pentru Dragoș: unde să sunăm? Poate ne dă și un nr. de telefon.Mulțumesc!

  • Nu stiu unde sa suni dar in Sector 5, din surse sigure, cei responsabili din Primarie pot fi contactati prin WhatsApp – le trimiti locatia si vin sa ridice gunoiul

 11. Stați puțin! Credea cineva că îngălata de la S1 chiar voia să rezolve „problemele cetățenilor din S1?” Let me laugh even harder.

 12. Baiat bun Negoita, a sunat-o pe Clotide sa ajute Romprest…

 13. ASA aveti grija de Romania Mare tembelilor? CE mai asteptati? Sau merge si asha

 14. Si totusi, Sectorul 3 e bine gospodarit. Nu stiu din ce partid mai face parte, dar Negoita e bun gospodar. O mai fi furand si el, ca om e, dar ca gospodar e bun.

 15. bine ca nu fura ca gospodar, ca sa fie om bun!