G4Media.ro

NATO va anunţa în zilele următoare un nou comandament militar în Germania,…

Sursa foto; Photo 108546463 © Kirill Makarov | Dreamstime.com

NATO va anunţa în zilele următoare un nou comandament militar în Germania, ca parte a planurilor de consolidare a sprijinului pentru Ucraina

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a prezentat marţi o serie de măsuri pentru consolidarea sprijinului SUA şi NATO pentru Ucraina, în timp ce liderii alianţei militare s-au reunit la Washington pentru summitul aniversar, relatează Reuters, transmite News.ro.

Astfel, NATO va anunţa în zilele următoare un nou comandament militar în Germania, condus de un general cu trei stele, pentru instruirea şi echiparea trupelor ucrainene.

De asemenea, va numi un reprezentant senior la Kiev pentru a aprofunda relaţia Ucrainei cu alianţa, a declarat Sullivan la o conferinţă a industriei de apărare organizată de Camera de Comerţ a SUA.

Jake Sullivan a declarat că NATO se angajează să fie alături de Ucraina pe termen lung, în timp ce aceasta luptă împotriva invadatorilor ruşi.

„(Preşedintele rus Vladimir) Putin nu ne poate diviza. El nu ne poate supravieţui. El nu ne poate slăbi. Iar Ucraina, nu Rusia, va învinge”, a spus Sullivan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...