G4Media.ro

NATO se pregăteşte pentru un posibil al doilea val al pandemiei de…

NATO se pregăteşte pentru un posibil al doilea val al pandemiei de coronavirus şi creează stocuri de echipamente şi materiale medicale

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a informat în cadrul unei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările membre ale Alianţei, că se fac pregătiri pentru un posibil al doilea val al pandemiei de coronavirus. Mai precis, sunt pregătite stocuri de echipamente şi materiale medicale – informează AFP şi EFE.

Un plan operaţional urmează să le fie prezentat miniştrilor miercuri. Acesta prevede constituirea de stocuri de echipamente individuale de protecţie şi alte materiale, care să poată fi distribuite rapid în caz de necesitate, a transmis oficialul.

De asemenea, va fi creat un fond special de câteva milioane de euro pentru a cumpăra materiale medicale şi a plăti transportul medicilor şi pacienţilor, a adăugat Stoltenberg.

Aceste măsuri „ne vor permite să avem un răspuns mai rapid la un posibil al doilea val al pandemiei, astfel încât ajutorul esenţial să ajungă la locul potrivit şi la momentul potrivit”, a argumentat el, conform Agerpres.

Forţele armate din treizeci de ţări NATO au fost chemate să ajute serviciile de sănătate să combată răspândirea pandemiei şi să trateze bolnavii în spitale de teren instalate pentru a consolida structurile spitaliceşti.

NATO a coordonat peste 350 de zboruri militare pentru transportul echipamentelor şi transportul pacienţilor evacuaţi la spitale din alte ţări.

 

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. si tericeanu si-a umplut bunkerul. „mama sunt eu oprisan” e linistita. n-o gaseste covitul in cele 7 vile de pe domeniul de sute de hectare inconjurate de un zid mai inalt decat cel chinezesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.