G4Media.ro

NATO acuză Rusia că invocă „exerciții militare” pentru a-și deghiza intenția de…

NATO acuză Rusia că invocă „exerciții militare” pentru a-și deghiza intenția de a ataca unele țări vecine

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins miercuri acuzaţiile că Alianţa Nord-Atlantică provoacă Moscova cu exerciţiile sale militare din Marea Neagră şi a afirmat în schimb că Rusia este cea care ivocă exerciţii militare pentru a-și deghiza atacurile asupra ţărilor vecine, relatează Agerpres, conform Reuters.

În contrast cu Rusia, NATO a respectat mereu reglementările internaţionale privind invitarea de observatori străini la exerciţiile sale, a declarat miercuri secretarul general al NATO la o conferinţă organizată de Reuters.

„Problema cu Rusia este că nu este transparentă, are o retorică foarte agresivă şi un bilanţ care arată ca s-a folosit şi în trecut de exerciţii militare pentru a deghiza acţiuni agresive împotriva vecinilor”, a spus Stoltenberg.

El a avertizat din nou Rusia împotriva folosirii forţei asupra Ucrainei şi a declarat pentru Reuters că Moscova ştie că va plăti un preţ mare prin sancţiuni şi alţi paşi din partea Occidentului pentru orice agresiune.

„Am transmis foarte clar că va exista un preţ ridicat şi sancţiunile sunt una dintre opţiuni. Cred că este destul de evident că Rusia ştie deja că va plăti un preţ foarte ridicat”, a mai spus Stoltenberg la conferinţa Reuters.

Cu acelaşi prilej, Jens Stoltenberg a declarat miercuri că Alianţa Nord-Atlantică cooperează strâns pentru a-i proteja pe aliaţi împotriva noilor rachete chineze şi ruseşti care pot atinge Europa şi America de Nord.

„Rusia, dar şi China, investesc acum puternic în sisteme cu capabilităţi nucleare care pot atinge toate ţările NATO. Este ceva ce trebuie să luăm foarte în serios”, a mai spus Stoltenberg, menţionând investiţiile ruseşti în rachete cu rază lungă de mare viteză, foarte manevrabile.

sursa foto: nato.int/ Jens Stoltenberg

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Numai filme SF are asta in cap.

    • Rusia deja a furat din teritoriul suveran al Ucrainei si va mai fura, daca i se da voie. Esti slugoi platit de la Sputnik.

    • Care teritoriu????Ucraina nu are pamant nici de semanat cu grau, o regiune artficiala creata de Stalin pe pamanturi furate de la romani, maghiari, poloni…

    • O fi vreo legătură intre apropierea Armatei Rosii și insurecția lui Klaun ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Postacul „andrei” la datorie și de 1 decembrie. Normal, la sputnik nu e zi liberă.