G4Media.ro

Natalia Intotero (PSD), despre examenul separat de evaluarea naţională, la liceu: Ne…

Natalia Intotero (PSD), despre examenul separat de evaluarea naţională, la liceu: Ne putem trezi ca unii părinţi care au posibilităţi financiare să îşi dea copiii la meditaţii şi alţii să nu aibă aceste posibilităţi

Deputatul PSD Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, a declarat marţi în emisiunea Proiect de Ţară România, de la Prima News TV, despre examenul separat de evaluarea naţională, la liceu, că nu este de acord şi consideră că este nevoie de subiecte la nivel naţional, pentru că ne putem trezi ca unii părinţi care au posibilităţi financiare să îşi dea copiii la meditaţii şi alţii să nu aibă aceste posibilităţi, transmite News.ro

Natalia Intotero a declarat despre examenul separat de evaluarea naţională, pentru intrarea la liceu, că ”putem asista la evenimente nedorite”.

”Ştiţi că în momentul de faţă legislaţia prevede că profesorul care predă la o clasă nu are voie să dea meditaţii, dar un profesor de la liceu poate da meditaţii. Ne putem trezi ca unii părinţi care au posibilităţi financiare să îşi dea copiii la meditaţii şi alţii să nu aibă aceste posibilităţi”, a spus Intotero.

Ea a precizat că ”subiectele la acest examen ar trebui să fie făcute la nivel national, de către minister, aşa cum s-a făcut şi până acum”.

”Ceea ce îmi doresc eu de la legile educaţiei este ca tinerii, dacă îşi aleg o formă de învăţământ superioară, să şi-o aleagă pe baza vocaţiei. Luând exemplele ţărilor care au scris istorie pe educaţie”, a mai afirmat preşedintele comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Ea a afirmat că în sesiunea trecută a solicitat unele deplasări din partea comisiei în ţări exemplu pe educaţie, şi un singur partid politic a refuzat să meargă, USR.

Natalia Intotero a arătat că au fost în Israel, în Portugalia, unde sunt exemplu pentru copiii cu cerinţe speciale, incluşi în sistemul de masă. O altă deplasare a fost în Estoria, exemplu pe digitalizare, iar în Elveţia se lucrează cu elevul de la 4 ani pentru descoperirea vocaţiei.

Deputatul PSD a prezentat şi priorităţile PSD privind aceste legi ale educaţiei. ”Ne dorim coontinuarea politicilor pentru stoparea abandonului şcolar, masa caldă, transport hgratuit, burse şcolare, acces gratuit la educaţie pentru toţi copii, stimularea copiilor care obţin rezultate bune, să fie încurajaţi prin premii, dezvoltarea învăţământului dual, formarea viitorilor adulţi. Nu mai avem forţa de muncă calificată, aici e nevoie de o colaborare bună a Ministerului Educaţiei cu celelalte ministere, ne dorim copiii din diaspora să revină acasă. (..) Ne dorim cadre didactice, încurajarea acestora, să fie mai bine plătite, aici trebuie o discuţie serioasă cu Ministerul Finanţelor”, a mai spus Intotero.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Sau ne putem trezi. Punct.
  Haioasa tipa asta, un fel Grapini 2, tot pe filiera italiana. Sa avem și noi stranierii noștri. Străini de tot și de toate.

  • Cititi CVul acestei doamne care în prezent ocupa funcția de președinte al comisiei de învățămînt din țară noastră. E educatoare. Asta nu a împiedicat PSD sa o pună ministru al romanilor de pretutindeni, deputat și ce-o mai fi ea. Romani : atâta timp cit veți alege oameni fără educație și/sau impostori sa va conducă sa nu va mirați ca va merge prost și unica „șansă” pt o viață mai buna va fi emigrarea. Priviți CV-urile celor de la USR și comparați cu plagiatorii (plagiator = hot) de la PSD și PNL sau cu alții gen doamna aceasta pe care nimic nu o califica sa ocupe acele funcții. Nici la USR nu sunt chiar toți perfecti dar e o diferența ca de la Pămînt la Luna dacă îi comparați cu cei de la PSD și PNL. Dați și altora o șansă . Poate chiar și celor de la AUR .

  • Pistolero uita ca partidul din care face parte a distrus nu numai învățământul, dar și toată tara. Sunt foarte buni la dat lecții… Vorbe ceea, cine știe face, cine nu știe sa facă ii invata pe alții, iar cine nu știe nici să-i învețe pe alții, conduc.

 2. Ca acum e altfel.

 3. Buna dimineața…
  De aia ne agitam toți părinții ca aceasta propunere sau ce e sa nu intre în vigoare, fiindcă e discriminatorie și nu are nicio logică deoarece actualul sistem de repartizare s-a dovedit cel mai obiectiv și necorupt. De fapt cred că asta e problema…

  • Evaluarea Națională fiind corecta, deranjează plagiator din pnl și pe coruptul tradator iohanis.

  • Problema e ca sunt copii care știu matematica de 7 iau peste 9 la capacitate ca e nivelul testului foarte scăzut întra la mate info și suferă ca nu erau pentru profilul ala. Admitere ar trebui indiferent de numărul de înscriși ca altfel nu mai afla tara asta ce e aia un copil înzestrat care sa aibă cu adevărat șanse sa devina specialist.

  • andrei, daca vrei sa afle tara asta ce e un copil inzestrat – atunci lasa orice examen. lasa copii sa se inscrie la ce liceu vor si poarta discutii (nu examene) cu ei. mai multe randuri, pana inteleg. daca vor toti mate info, fa jumate din licee de mate-info. da-le sansa celor care descopera ca nu sunt pentru mate info ca in clasa a 10 sa se mute la alt profil. nu, nu am inventat eu sistemul asta. el chiar exista in tari in care functioneaza. concursurile sunt pentru altceva decat pentru educatie.

 4. Cucoana, daca au bani. Nu suntem toti egali in capitalism. Unii isi petrec concedii in zone exotice, altii locuiesc in vile si palate, au limuzine, iar altii unbla in carute.

 5. Doamna asta a mai fost secretar de stat la DRP – MAE.
  De s-a plimbat la comunitățile istorice de români din Valea Timocului, Ungaria etc etc.

  Le-a promis vrute și nevrute, de praful s-a ales de ele.
  Whatever.
  A bifat delegații? DA
  A încasat diurnele de deplasare? DA
  I-au fost evaluate performanța și realizările? DA.
  DECI E OK MADAME 🤦🤦🤦

 6. Exact așa va fi, proiectul de lege aflat la secret nu face decât să păstreze sistemul de cadre neatins și să încurajeze coruptia

 7. Asa cum a fost intotdeauna. Asa cum e si acum. Buna dimineata, madam intertoto! Sa nu va speriati: sunt unii parinti care au bani sa isi trimita copiii in vacante in strainatate sau chiar la studii in strainatate! Duamna introtutu, sa nu va yreziti, fiti asa inteligenta in continuare!

 8. Ne putem trezi? Pai cei cu posibilitati financiare baga meditatii in copii chiar si inainte de a se naste…

 9. Mare specialista!
  Are experianta bogata!
  Daca nu credeti, intrebati-l pe doctor Ponta!

 10. Ne putem trezi cu Natalia into terror ca face „ievaluari”.

 11. Și înainte de evaluarea națională nu pot lua meditații ?