G4Media.ro

Nadia Calvino (Spania) va conduce Banca Europeană de Investiții

Sursa foto: Flickr/Internațional Monetary Fund

Nadia Calvino (Spania) va conduce Banca Europeană de Investiții

UE a ales-o vineri pe Nadia Calvino, ministrul spaniol al economiei, pentru a conduce Banca Europeană de Investiții, organismul de creditare al blocului comunitar a cărui importanță a crescut de la izbucnirea războiului din Ucraina, transmite AFP.

„Am ajuns la o concluzie și la un consens în jurul candidaturii Nadiei Calvino ca viitor președinte al BEI”, a declarat ministrul belgian de finanțe, Vincent Van Peteghem, după o reuniune a miniștrilor de finanțe din UE la Bruxelles.

Calvino, în vârstă de 55 de ani, a fost favorită într-o cursă strânsă cu Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență.

BEI acordă împrumuturi în valoare de miliarde de euro pentru proiecte mari de infrastructură din Europa și crește în importanță deoarece se așteaptă să aibă un rol crucial în reconstrucția Ucrainei și în finanțarea pentru climă în anii următori.

Calviño este un fost funcționar al Comisiei Europene care a fost director general al departamentului de buget și este ministrul spaniol de finanțe din 2018. Ea și-a făcut cunoscute anterior ambițiile de a ocupa o funcție de conducere, depunând o ofertă nereușită pentru președinția Eurogrupului, organismul care reprezintă miniștrii de finanțe din zona euro, în 2020.

Vom reveni cu amănunte

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...