G4Media.ro

Muzicianul nord irlandez Van Morrison, în război cu guvernul britanic în plină…

Muzicianul nord irlandez Van Morrison, în război cu guvernul britanic în plină creștere a numărului de infectări: Lansează trei piese împotriva restricţiilor impuse de coronavirus şi în favoarea ”libertăţii de alegere”

Muzicianul nord-irlandez Van Morrison critică guvernul britanic, comunitatea ştiinţifică şi vedetele de pe scena internaţională în trei melodii lansate recent, în care face apel la „libertatea de alegere” şi cere să se pună capăt restricţiilor pentru combaterea COVID-19, relatează EFE, citată de Agerpres.

Într-unul dintre aceste cântece, „No More Lockdown”, lansat vineri, cântăreţul şi compozitorul din Belfast, în vârstă de 75 de ani, deplânge măsurile adoptate de executivul britanic pentru a încerca să combată pandemia, considerând că „subjugă” cetăţenii.

În versurile acestui cântec, cantautorul unor piese celebre ca „Moondance” sau „Brown Eyed Girl”, îi califică drept „abuzatori fascişti” pe cei care „ne distrug liniştea”. „Noua normalitate nu este normală. Ne-am născut să fim liberi”, spune Morrison în aceste versuri, pe care unii le consideră „periculoase” în actualul context, cum a declarat la BBC secretarul de stat nord-irlandez al sănătăţii, Robin Swann.

Pe lângă guvernul premierului Boris Johnson, Van Morrison critică şi comunitatea ştiinţifică şi unele celebrităţi.

El face astfel aluzie la o presupusă teorie a conspiraţiei în care comunitatea ştiinţifică (şi anume experţi ai Imperial College din Londra) inventează lucruri întortocheate, în timp ce vedetelor le reproşează că spun oamenilor ceea ce ar trebui să facă sau să gândească.

„Eu nu spun oamenilor ce trebuie să facă sau să gândească, deja guvernul face acest lucru. Este vorba de libertatea de alegere; cred că cetăţenii ar trebui să aibă dreptul de a gândi singuri”, s-a justificat muzicianul într-o scrisoare. Pe lângă respectivul cântec, Van Morrison a lansat două noi piese, „Born To Be Free” şi „As I Walked Out”, pe care le va interpreta probabil la London Palladium pe 25 septembrie.

Mesajul lui Van Morrison intervine într-un moment în care în Marea Britanie s-au înregistrat în total 41.705 de decese de COVID-19 de la începerea pandemiei, potrivit datelor publicate de Ministerul britanic al Sănătăţii, deşi informaţiile avansate de agenţii independente semnalează peste 57.500 de morţi.

În faţa creşterii numărului de contagieri – joi au fost raportate 3.395 noi cazuri -, guvernul conservator al lui Boris Johnson a introdus noi restricţii în nord-estul Marii Britanii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „versuri periculoase” – probabil din punct de vedere ideologic. Oricum van Morrison e bătrân, are 75 de ani, publicul tânăr nu îl asculta, ii asculta pe aia care îți canta sa stai cuminte la locul tău, gen smiley (în România)