G4Media.ro

Muzeul Național ”George Enescu” se închide timp de doi ani pentru lucrări…

Muzeul Național ”George Enescu” se închide timp de doi ani pentru lucrări de restaurare

Sediul Muzeului Naţional „George Enescu” din Bucureşti – Palatul Cantacuzino se va închide, începând cu data de 25 octombrie, pentru aproximativ doi ani, odată cu începerea lucrărilor de restaurare, activitatea instituţiei urmând să continue la sediile din Sinaia şi Tescani, precum şi în mediul online.

„Începând cu data de 25 octombrie, sediul de la Bucureşti al muzeului – Palatul Cantacuzino – se închide. Vor începe lucrările de restaurare şi consolidare a imobilului, a căror durată estimată este de 24 de luni. Activităţile noastre vor continua atât în spaţiul virtual/online, cât şi la celelalte două sedii ale muzeului, Muzeul Naţional „George Enescu” Casa memorială „George Enescu” – vila Luminiş de la Sinaia şi Muzeul Naţional „George Enescu” secţia „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” de la Tescani”, informează instituţia într-o postare pe Facebook.

În acest weekend, accesul în spaţiile muzeului de la Bucureşti va fi gratuit, în programul normal de vizitare.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Muzeul Național ”George Enescu”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Se închid cele două camere care se puteau vizita. Ca să citez ghidul care ne-a condus prin cele două camere: „nu se vizitează mai mult, celelalte încăperi sunt birouri”. Clădirea asta este, dacă nu cea mai frumoasă, printre cele mai frumoase din București. Niște idioți au pus termopane care se pot vedea în partea de sus a clădirii. Mă tem că vom plăti milioane de euro ca să rămână tot birouri deși ar trebuie să fie pelerinaj la o asemenea clădire.

    • Cum adică muzeul George Enescu?
      Pai nu ne spune noua pitzipoancq și gurista Angela Gheorghiu în cartea ei ca Enescu e supraevaluat? Ia luati-i muzeul bai nene!

  2. În sfârșit! Că arată jalnic și mai și veneau o grămadă de străini să-l viziteze în timpul festivalului Enescu. Eram de râsul lumii.

  3. Daca restaurarea bojdeucii lui Ion Creangă costă un milion de punguţe cu 2 Euro, nici nici nu vreau să mă gândesc câte sute de Bitconi trebuie pentru o casă, decum pentru un palat!