G4Media.ro

Municipiul Satu Mare intră în carantină la miezul nopţii, după ce incidenţa…

Municipiul Satu Mare intră în carantină la miezul nopţii, după ce incidenţa a depăşit 7,4 cazuri la mia de locuitori

Municipiul Satu Mare intră în carantină la miezul nopţii, pentru două săptămâni, după ce incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 7,4 la mia de locuitori, relatează News.ro.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a primit Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 noiembrie a.c., ora 00.00, a municipiului Satu Mare”, a transmis, miercuri, Prefectura Satu Mare.

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile a depăşit 7,4 la mie.

În cursul zilei de marţi, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare au transmis că ”măsura carantinării municipiului Satu Mare reprezintă o abordare mai strictă pe termen scurt care va aduce beneficii mai multe pe termen lung”.

”Este o măsură dură, dar este important să fie luată ţinând cont atât de creşterea numărului de cazuri pozitive, cât şi de faptul că în momentul de faţă toate cele 32 de paturi ATI de la Spitalul Municipal Carei şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt ocupate”, au mai precizat reprezentanţii CJSU Satu Mare.

În oraş vor fi dispuse aceleaşi măsuri ca în toate reşedintele carantinate, respectiv limitarea circulaţiei, reducerea activităţii unor operatori economici, sau chiar interzicerea unor activităţi.

Sursa: News.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Logica ar fi…. Cluj aprope 10, Timisoara peste 9, Constanta aproape 9?

  2. Nici o problema, la tv (B1 in cazul de fata, ca pe la la digi nu mai dau) a inceput pregatirea psihologica („medicii spun”) pentru o carantina generalizata dupa alegeri. Singura sansa e o scadere a cifrelor pina atunci si nici asa nu cred ca scapam (aia care nu-s oi si le place traiul liber) de temnicerii astia.

    • Asta cu ”medicii spun” e din categoria ”un grup de cetățeni”, agitație tipic securistă a ”temnicerilor” tablagii prin care nu ”a inceput pregatirea psihologica” ci terorizarea ”psihologica” de genul ”teroriștii trag din toate pozițiile” și ”apa este otrăvită”.

  3. Nebunii ăștia abia acum intra în carantina, nu era vorba ca de luni?! S-au scremut 10-12 zile, adică o tură de infectare?! Bravos națiune!

  4. La CLUJJJ buricul rezist nu merge cu carantina
    Carantina e doar pentru proști.Chiar mă întreb oare nu se spală pe mâini ,au pus măștile sub nas sau ardelenii pricep mai greu.Sigur anul viitor se vor spăla pe mâini.

  5. Pentru cei carora le plac povestile cu „daca asta vara erati cuminti acum erati mai bine” si cunoscatori de engleza, o poveste canadiana: https://us.yahoo.com/news/catastrophic-situation-covid-19-threatens-120337274.html.