G4Media.ro

Municipiul Arad iese din scenariul roşu după aproape două luni. Restaurantele se…

Municipiul Arad iese din scenariul roşu după aproape două luni. Restaurantele se redeschid la interior

Municipiul Arad iese din scenariul roşu sâmbătă, după ce incidenţa la 14 zile a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 3 la mie, a decis, vineri, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), transmite Agerpres.

Vineri, incidenţa era de 2,85 la mie, astfel că începând cu 1 mai municipiul este în scenariul galben, iar restaurantele se vor putea deschide la interior la o capacitate de 30%, la fel şi sălile de spectacol sau de jocuri de noroc.

De asemenea, informează CJSU, se va permite accesul în sălile de fitness şi aerobic la capacitatea normală, faţă de cel mult 50% cât era până în prezent. Totodată, Piaţa Obor din municipiul Arad va fi redeschisă şi în zona unde se comercializează produse nealimentare.

„Suntem într-o descreştere susţinută a numărului cazurilor de COVID-19, iar astăzi am ajuns în punctul unde putem redeschide de mâine, în municipiul Arad, anumite activităţi plăcute, care au fost restricţionate în vederea prevenirii răspândirii infecţiei. Cu toate acestea, trebuie să rămânem precauţi deoarece boala, mai ales în formele ei grave, este încă o realitate ce poate fi observată în spitale”, a declarat prefectul judeţului, Toth Csaba.

Municipiul Arad intrase în scenariul roşu la data de 5 martie, când incidenţa infectărilor era de 3,65 la mia de locuitori.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter