G4Media.ro

Municipalitatea ieşeană anunţă că timp de 14 zile elevii vor învăţa în…

Municipalitatea ieşeană anunţă că timp de 14 zile elevii vor învăţa în sistem online. Ar putea fi suspendate şi activitățile din spaţii închise

Începând de joi, timp de 14 zile, elevii vor învăţa în sistem online, anunță municipalitatea ieşeană printr-un comunicat de presă.

Măsura a fost luată întrucât rata infectărilor cu noul coronavirus, calculată de Direcţia de Sănătate Publică, va depăşi nivelul de 3 la mia de locuitori.

„Începând de joi, 5 noiembrie, timp de 14 zile, activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Iaşi ar putea fi suspendată în regim clasic, faţă în faţă, şi s-ar putea desfăşura exclusiv online. În paralel, Primăria Municipiului Iaşi a finalizat evaluarea ofertelor primite în cadrul unor proceduri de achiziţie publică, iar până la sfârşitul lunii noiembrie va pune la dispoziţia unităţilor şcolare 3.000 de tablete cu acces la internet, 1.250 de sisteme digitale pentru centrele de educaţie online şi 525 de table interactive”, a transmis Primăria Iaşi.

În perioada menţionată ar putea fi suspendată şi activitatea în spaţii închise a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor, precum şi cea a sălilor de cinema şi spectacol.

„Astfel de măsuri au fost deja luate şi în alte localităţi unde coeficientul infectărilor a depăşit 3 la mie, inclusiv în capitala Bucureşti (4,24) şi alte municipii reşedinţă de judeţ, precum Timişoara (5,92) sau Cluj-Napoca (5,97). Ţinând cont de creşterea explozivă a numărului de infectări cu noul coronavirus în Municipiul Iaşi, ca şi la nivel naţional, de creşterea dramatică a numărului de decese şi de pacienţi internaţi la secţiile de Terapie Intensivă şi în scopul protejării şi susţinerii sistemului medical, primarul Mihai Chirica ia în calcul ca începând de luni, 9 noiembrie 2020, să decidă sau să propună şi alte măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19. Aceste decizii vor fi comunicate în timp util”, se precizează în documentul de presă, conform Agerpres.

Sursa Foto: Mihai Chirica/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Oare ce partid/cult religios va renunta sa mai primeasca fonduri de la stat!Exista o cotizatie a membrilor, enoriasilor…etc, iar banii sa fie investiti in EDUCATIE!!!!!

  2. este o discrepanta intre titlu si continur, titlu spune ca se trece in invatamant online DAR continutul spune „ar putea trece”

  3. Ce mi-ar fi plăcut să fiu elev azi.