G4Media.ro

Mugur Isărescu dă semnalul că dobânzile nu vor mai scădea. „Nu vedem…

Mugur Isărescu dă semnalul că dobânzile nu vor mai scădea. „Nu vedem motive pentru reduceri suplimentare ale dobânzii de politică monetară”

Banca Națională nu vede motive pentru reduceri suplimentare ale dobânzii de politică monetară, însă va asigura mai multă flexibilitate în ceea ce privește cursul de schimb, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu, într-un discurs în cadrul conferinței FMI – Regional Economic Outlook: Europe, publicat pe site-ul BNR.

„Pe plan monetar, nu vedem motive pentru reduceri suplimentare ale ratei de politică monetară și suntem pregătiți să asigurăm flexibilitatea obiectivelor noastre de inflație, având în vedere nivelurile destul de ridicate ale datoriei. În ceea ce privește cursul de schimb, suntem pregătiți să asigurăm mai multă flexibilitate având în vedere rolul acestuia de ancoră a încrederii sociale în cazul României”, arată guvernatorul.

Acesta este un semnal din partea guvernatorului că dobânzile nu se vor duce mai jos decât în prezent, însă, în schimb, cursul valutar ar putea fi lăsat să fluctueze mai mult. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Adica se da drumul liber la inflatie si la un nou curs valutar ?

    • Tocmai scaderea dobanzilor duce la inflatie si devalorizare de curs (impreuna cu tiparire de moneda, clar). Asta nu inseamna ca se scade neaparat inflatia ci doar nu se mai apasa pedala de acceleratie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.