G4Media.ro

Moscova restricționează importurile de produse agricole din Moldova, „din cauza detectării repetate…

sursa foto: Pexels/ Sergio Souza

Moscova restricționează importurile de produse agricole din Moldova, „din cauza detectării repetate a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești care intră în Rusia”

Rusia a interzis importurile de produse agricole din 31 din cele 34 de regiuni ale Republicii Moldova începând cu 15 august, a anunțat marți organismul său de supraveghere a siguranței agriculturii, relatează Reuters.

Rusia are un istoric de utilizare a interdicțiilor privind importurile de alimente în disputele comerciale cu alte țări. Moldova cumpără gaze naturale din Rusia și a întrebat la începutul lunii august gigantul rus Gazprom dacă ar putea amâna plata pentru această lună.

Organismul de supraveghere a fost nevoit să impună restricțiile „din cauza detectării repetate a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești care intră în Rusia”, a adăugat acesta într-o declarație.

Moldova a redus livrările de fructe către Rusia de când Moscova a trimis mii de trupe în Ucraina, la 24 februarie, din cauza logisticii complicate și a costurilor de transport mai mari. Cu toate acestea, livrările către această țară sunt încă importante pentru agricultorii din Moldova.

Moldova a livrat Rusiei 168.000 de tone de produse agricole, în principal mere, prune și struguri, până acum în acest an, potrivit agenției de presă Interfax.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter