G4Media.ro

Moscova nu a reușit să convingă Consiliul de Securitate al ONU să…

Moscova nu a reușit să convingă Consiliul de Securitate al ONU să voteze reducerea ajutorului umanitar transfrontalier pentru Siria

Rusia nu a reuşit miercuri să determine Consiliul de Securitate al ONU să reducă ajutorul umanitar transfrontalier pentru sirieni, nereuşind să obţină un număr suficient de voturi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Moscova a avut nevoie de nouă voturi şi niciun veto al unui membru permanent al Consiliului pentru adoptarea textului său, dar nu a primit decât patru voturi în favoarea textului, şapte ţări au votat împotrivă şi patru s-au abţinut, a anunţat preşedintele Consiliului de Securitate, ambasadorul german Christoph Heusgen, fără a da detalii suplimentare.

Ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite, Kelly Craft, a declarat miercuri că se opune unei reduceri a ajutorului umanitar transfrontalier din partea ONU, prezicând un eşec al propunerii ruse supuse spre aprobarea Consiliului de Securitate.

„Ştim că ceea ce trebuie făcut este ca cele două puncte de trecere din nord-vest să rămână deschise pentru a ajunge la numărul maxim de sirieni care au nevoie de ajutor umanitar”, a spus ea într-un interviu pentru AFP.

După ce s-a opus marţi prin veto un text germano-belgian care prevede menţinerea timp de un an a punctelor de trecere de la graniţa turcă Bab al-Salam (care duce în regiunea Alep) şi Bab al-Hawa (care deserveşte regiunea Idleb), Moscova a supus votului celor 15 membri ai Consiliului de Securitate un proiect de rezoluţie care înlătura primul punct de trecere.

În propunerea rusă, al doilea punct este păstrat, dar numai pentru o perioadă de şase luni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter