G4Media.ro

Moscova anunţă închiderea consulatelor ţărilor baltice de pe teritoriul Rusiei, ca măsură…

Sursa foto: Unsplash / Alex Zarubi

Moscova anunţă închiderea consulatelor ţărilor baltice de pe teritoriul Rusiei, ca măsură de represalii, reproșându-le „sprijinul militar acordat regimului de la Kiev”

Rusia a anunţat joi închiderea consulatelor ţărilor baltice – Letonia, Lituania, Estonia – de pe teritoriul său ca represalii la măsuri similare luate de aceste state care denunţă ofensiva rusă în Ucraina, relatează France Presse, citată de Agerpres.

Ministerul rus de Externe a indicat într-un comunicat că „retrage autorizaţia de funcţionare” pentru consulatele generale ale Letoniei, Estoniei şi Lituaniei din Sankt-Petersburg, reproşându-le între altele celor trei ţări vecine „sprijinul militar acordat regimului de la Kiev”.

Rusia închide de asemenea consulatul Letoniei şi biroul consulatului general al Estoniei de la Pskov (nord-vest), potrivit aceleiaşi surse.

Şefii şi funcţionarii misiunilor consulare letonă şi estonă au fost declaraţi „persona non grata” şi trebuie să părăsească teritoriul rus.

În aprilie, consulatele generale ale Rusiei în Letonia, Estonia şi Lituania au fost închise, la cererea autorităţilor locale pe fondul ofensivei ruse în Ucraina.

Peste 200 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi la începutul lunii aprilie de ţări din Uniunea Europeană, iar Moscova ripostează de atunci prin măsuri similare.

Sursa foto: Unsplash / Alex Zarubi

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ca un jalnic huligan ce este, sovieticul sare la smardoială cu cei mai mici și mai slabi.

  2. daca regimul totalitar Putin inchide vreun consulat sau expulzeaza pe cineva, asta e semn foarte bun pentru ala care e expulzat!